Fini domaći kolačići

Slasni kolačići najveće su zvijezde svakog stola.

Sastojci za recept:

Sastojci za preljev:
70 ml vrhnja (sahne)
40 g šećera
60 g maslaca
90 g meda
240 g listića badema

Sastojci za tijesto:
7 žutanjaka
240 g maslaca
120 g šećera
120 g sjeckanih badema
120 g sjeckanog kandiranog voća
240 g brašna
1 čajna žlica praška za pecivo
7 bjelanjaka

Pribor za pripremu recepta:
> Posuda za kuhanje
> Lim za pečenje

Priprema recepta:

1. Za preljev vrhnje, šećer, maslac i med stavite u posudu, zakuhajte te dodajte listiće badema.
2. Za tijesto umiješajte žutanjke s maslacem i šećerom, kremasto. Dodajte bademe, kandirano voće i brašno.
3. Bjelanjke umiješajte u čvrsti snijeg te u dvije porcije lagano dodajte ispod tijesta.
4. Raspodijelite na lim za pečenje, preljev zatim rasporedite na tijesto i pecite do zlatno-žute boje.

Recept omogućio: Miele