Domaći klipići – mirisno pecivo za dobar dan

Domaće pecivo jako je dobro ispeći svojoj djeci jer ste sigurno da ono nema nikakvih umjetnih dodataka, a u vremenima kada moramo ostati kod kuće biti će ovo prava domaća poslastica.

Klipići su izvrsna varijanta, jer mogu biti odličan međuobrok, ali mogu poslužiti i za slaganje mini sendviča.

Saznajte još nekoliko recepata za kruh ili suhe kolačiće

Kruh za bebu – jednostavan i zdrav recept
Kruh od banane
Fini domaći kolačići
Zdravi zobeni kolačići

Domaći klipići

Sastav za recept:
1 kg glatkog brašna
2,5 dcl ulja
6 dcl mlijeka
8 dkg svježeg kvasca
1 jaje
1 žličica soli
pola žličice šećera

Priprema recepta:
U posudu stavite malo toplog mlijeka, malo brašna, kvasac i šećer. prosijte brašno u koje zatim dodajte ulje, sol, a kada se kvasac digne dodajte i njega.

Zatim ulijte mlijeko i umijesite fino tijesto. Kada se pojave mjehuri u tijestu odložite ga, pokrijte krpom na toplom i pustite da se digne.

Dignuto tijesto razdijelite na otprilike 20 komada, a možda i više ovisno koliko vam je velika posuda za pečenje i oblikujte u klipiće ili okrugle pogačice te pustite da se još jednom sve digne.
Zatim tijesto razvaljajte i oblikujte oblike finih uskih klipića na željenu dužinu. Na namašćenu posudu za pečenje ili na papir za pečenje ponovno pustite da se tijesto smiri i još malo digne.

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a za to vrijeme premažite klipiće razmućenim jajem i malo posolite. Pecite na navedenoj temperaturi između 10 i 15 minuta u ovisnosti o pećnici.

Dobar tek!