Kruh od banane, chie i bobica

Naša blogerica Katarina za vas je pripremila zdravu i osvježavajuću verziju svog omiljenog recepta – kruha od banane.

Ovaj ukusni recept djeca obožavaju a dobro zamotan može služiti za doručak čak i nekoliko dana. Moja kći Anabela obožava ovaj kruh i s jagodama s jagodama a za nju ga radim s kokosovim uljem, cjelovitim brašnom te jogurtom.

Sastojci za recept:

Suhi sastojci
1 3/4 šalice, (414 g) brašna
1 žličica praška za pecivo
3/4 žličice sodebikarbone
1/4 čajne žličice soli

Mokri sastojci

1 jaje
1 šalica pirea od banane (oko 2-3 banane)
1 žlica kokosovog ulja, otopljenog i ohlađenog
1/3 šalice (79 g) smeđeg šećera ili kokosovog šećera
2 žličice ekstrakta vanilije
1/4 šalice (59 g) grčkog jogurta
2 žlice nezaslađenog bademovog ili kokosovog mlijeka

Bobice i ostalo

3/4 šalice (178 g) jagoda
1/4 šalice (59 g) malina ili borovnica
1/2 šalice (118 g) kokosa
2 žlice chia sjemenki

Priprema recepta:

Zagrijte pećnicu na 180C. U velikoj zdjeli umješati sve suhe sastojke. U manjoj zdjeli promiješati i dobro umutiti sve mokre sastojke. Suhu smjesu stalno mješajući lagano dodajte u mokre sastojke. Dodajte narezane bobice po izboru, kokos i shia sjemenka. Kalup namastite kokosovim uljem i ulijte smjesu. Ukrasite narezanim bademima i narezanim jagodama. Pecite oko 50 do 65 minuta ili dok čačkalica, nakon što je zabodtete u kruh, ne bude čista.

Dobar tek!