Kruh s maslinama, slaninom i sirom

Što obično jedete za blagdane? Moj dečko i ja imamo tradiciju dobrog bruncha a zatim kasne večere jer volimo malo duže spavati.

Za brunch obično pripremim nevjerojatan kruh s maslinama, slaninom i sirom kojeg jedemo uz omlet od gljiva, salatu s rajčicama i kozjim sirom uz kavu i svježe cijeđeni soj od naranče.

Inače sam mislila kako je izrada kruha komplicirana i kako je potrebno dosta vremena pa stoga nisam pokušavala napraviti kruh ali u zadnje dvije godine pripremam ovaj recept koji je stvarno super jednostavan za izradu, iznimno ukusan,a pojede se u par minuta.

Preporučujem da prvo pročitate cijeli recept sa savjetima prije nego ga pokušate napraviti kako ne bi ponovili moje greške.

Sastojci za recept:
1 veliki luk
100 g slanine
4 jaja
148 ml bijelog vina
98 ml maslinovog ulja
250 g brašna
1/2 žličice soli
5 g praška za pecivo
150 g naribanog cheddar sira
200 g kuhanog pršuta
100 g crnih maslina, bez koštica
100 g zelenih maslina, bez koštica
2 mala žlice nasjeckanog svježeg peršina

Priprema recepta
Zagrijete pećnicu na 180°C. U velikoj posudi pomiješajte tekuće sastojke: vino, ulje, jaja i sol. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i pažljivo umiješajte u tekuće sastojke.

Luk nasjeckajte i popržite ga na tavi s malo maslinova ulja na laganoj vatri dok luk ne dobije zlatnu boju. Dodajte slaninu te zapržite par minuta. Ocijedite ulje a luk i slaninu ostavite da se malo ohlade. Isijecite peršin, masline i šunku na sitne komadiće. Sve sastojke dodajte u tijesto zatim naribajte sir i dobro izmiješajte smjesu.

Tijesto prebacite u namašćen kalup za kruh. Prvi puta kada sam radila ovaj kruh stavila sam papir za pečenje u kalup i izašao mi je puno lakše pa preporučujem obložite kalup s papirom.

Pecite u pećnici oko 1 sat na 180°C. Provjerite s čačkalicom je li tijesto dobro pečeno u sredini.

Ako ste isprobali ovaj recept slobodno mi javite.

 

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Fotografija i originalni recept: www.eatwell101.com