Popajeva tjestenina

Ovaj simpatičan naziv recepta zapravo je odličan hranjivi obrok čiji je sastavni dio i špinat koji je idealan za uvođenje u prehranu djeteta između šest i devet mjeseci.

Sastav za recept:

100 g zamrznutog ili 225 g svježeg špinata
50 g sićušnih oblika tjestenine (poput tjestenine za juhu), nekuhanih
15g maslaca
2 jušne žlice mlijeka
2 jušne žlice punomasnog sira
40 g gruyere sira, naribanog

Izrada recepta:

Kuhajte špinat prema uputama na omotu, ili, ako imate svježi špinat, samo s vodom u kojoj ste ga oprali u mikrovalnoj pećnici ili u posudi na slaboj vatri, dok ne omekša. Istisnite višak vode. Skuhajte tjesteninu u skladu s uputama na omotu. U međuvremenu, rastopite maslac u malenoj tavi i pirjajte kuhani špinat. Pomiješajte pinat s mlijekom i sirevima, te fino nasjeckajte u mikseru. Pomiješajte s kuhanom tjesteninom.

Piše: Wishmama
Fotografija: Pixabay