Savršeno je vrijeme za tjesteninu s umakom od bundeve

U vrijeme kada nas predivne žute bundeve mame sa svih strana zaista je vrijeme za pumpkin day. Jednostavno, a toliko ukusno jelo za cijelu obitelj, je upravo recept koji smo vam pripremili.

Sastojci za recept

3 češnja češnjaka
1/2 hokkaido bundeve
1 šalica mlijeka
1 čajna žlica octa
oregano, bosiljak
sol, papar, chili u prahu prema želji
maslinovo ulje

Priprema recepta

Očistite sjemenke iz bundeve. Narežite na dvije tri manje kriške i stavite na papir za pečenje. Peći oko 30 – 40 minuta na temperaturi 180°C. Pečenu bundevu izvadite iz pećnice, ohladite i odvojite od kore. Dobro ispasirajte s ručnim mikserom ili u procesoru za hranu. Ako je smjesa presuha dodajte par žlica vode.

Na ulju prepržite sitno narezan češnjak te dodajte sve sastojke u tavu i kuhajte oko 5 minuta.

Kuhanu tjesteninu po izboru dodajte u sos, dobro izmješajte i posipajte s ribancem.