Savršeno pečeni patlidžan s preprženim kruhom

Donosimo recept koji će oduševiti cijelu obitelj budući je sezona patlidžana.

Nekoliko savjeta za izbor i pripremu patlidžana kako bi ispali idealno:

Uvijek kupujte patlidžane srednje veličine, a onda ih, kako bi ispali što ukusniji prije same pripreme izrežite na kolute 1 cm debljine, posolite i ostavite stajati 15-20 minuta dok se ne orose, tj. puste sok. Uzmite papirnati ubrus i dobro ih obrišite.
Svježe i zdrave patlidžane prepoznati ćete po sjajnoj nategnutoj koži, a ako na patlidžanu primijetite rupice i ako je mekan na dodir ne kupujte ga.

Sastojci za recept
1 srednje veličine patlidžan
Sol
2 žlice maslinovog ulja
Kriške kruha

Priprema:
1 manji patlidžan izrezati na kolute 1 cm debljine, posoliti i ostaviti stajati 15-20 minuta dok se ne orose, tj. puste sok. Uzeti papirnati ubrus i dobro ih obrisati.
Zatim zagrijati maslinovo ulje i kolute patlidžana popržiti s obje strane, ispržen je kada dobije smeđe zlatnu koricu.
Zatim ih izvaditi na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.
Na istom ulju na kojem ste pekli patlidžane prepržite kriške kruha s jedne i druge strane dok ne porumene.
Servirajte preprženi kruh i patlidžane dok su još topli.