Gym&Fun Baby

Gym&Fun Baby – novi priručnik za roditelje „Djetetove prve tri godine“ i DVD s postnatalnim vježbama.

Sport Educa izdala još jedan proizvod iz linije Gym&Fun – sveobuhvatni priručnik za roditelje „Djetetove prve tri godine“ i popratni DVD s postnatalnim vježbama. DVD sadrži preko dvadeset vježbi koji će mamama omogućiti brži povratak u formu, a priručnik će pružiti jasne smjernice za razvoj i njegu djeteta u najosjetljivijem dojenačkom razdoblju.

Sport Educa, čiji je primarni cilj razvoj sportskih aktivnosti i zdravih navika vezanih uz aktivan i zdrav način života među djecom i mladima, u sklopu svog programa/projekta Gym&Fun Baby izdala je novi priručnik za roditelje pod nazivom „Djetetove prve tri godine“ koji roditelje detaljno vodi kroz prve, izrazito osjetljive godine života djeteta, nizom savjeta i informacija renomiranih stručnjaka.

vjezbanje-2Priručnik obuhvaća adekvatnu pripremu roditelja za dolazak prinove u obitelj, od izbora osnovne opreme potrebne za dolazak iz rodilišta pa do prvih zajedničkih trenutaka u kućanstvu, kako bi takvi momenti prilagodbe i za roditelje i za bebu prošli u organiziranom okruženju i bez dodatnih napora. Imajući na umu kako je svaki roditelj orijentiran na pravilan fizički i psihomotorički razvoj svojega djeteta, u priručniku su po mjesecima starosti detaljno obrađeni stupnjevi razvoja djeteta od 0 mjeseci do kraja treće godine života, uz naznaku temeljnih i naprednih vještina, poštujući individualne karakteristike svakog djeteta koje u svojoj razvojnoj krivulji najčešće kombinira spomenute karakteristike na sebi svojstven način. Osobito zanimljiva tematika majkama je dojenje, čije je brojne prednosti istaknula gđa Banana Kunina, primalja i IBCLC savjetnica za dojenje. Svoje dugogodišnje iskustvo vezano za njegu djeteta i masažu bebe, koja je po preporuci Hrvatske komore primalja dobila posebno mjesto u priručniku i na dodatnom DVD-u, podijelila je i Milena Bobić , primalja u rodilištu Kliničke bolnice Sestre Milosrdnice. Darija Vranešić Bender, poznata nutricionistkinja, priručnik je oplemenila savjetima vezanim uz pravilnu ishranu djeteta, a time i cijele obitelji, a među stručnim suradnicima istaknuto mjesto svojim savjetima zauzela je i spec. pedijatrije Zora Zakanj pružajući roditeljima uvid u motoričke sposobnosti djeteta sukladno njihovoj dobi.

Tim renomiranih stručnjaka sadržajno je obuhvatio najvažnije aspekte novorođenčeta i djeteta do tri godine starosti te predstavlja osnovu ovoga priručnika kroz roditeljsku njegu i praćenje razvoja djeteta. Imajući na umu i dobrobit majke čiji je oporavak nakon trudnoće izrazito važan i direktno utječe na dijete i cijelu obitelj priručnik sadrži i DVD s preko dvadesetak postnatalnih vježbi za majke koje će pomoći olakšati napetost i omogućiti brži povratak u formu. Program vježbi Gym&Fun Baby osmislila je Anita Vukušić Crevar, dipl. kineziolog, a isti obuhvaća vježbe disanja, snage, istezanja i izdržljivosti koje se mogu provoditi u udobnosti vlastitog doma bez posebnih sprava, već uz pomoć svakodnevnih „kućanskih“ rekvizita poput stolca ili bočica vode. Kako bi na kraju i majke bile zadovoljne svojim postignućima, uz vrlo malo vremena koje imaju na raspolaganju za vlastite potrebe, tu su i vrijedni savjeti za svjež i odmoran izgled koji će sigurno pomoći majkama da se osjećaju i izgledaju bolje.

Priručnik za roditelje „Djetetove prve tri godine“ uz pripadajući DVD s postnatalnim vježbama predstavlja kvalitetnu okosnicu za praćenje djetetova cjelokupnog razvoja kroz prve tri godine života, uzimajući u obzir i važnost psihofizičkog stanja majke. Unutar dana posvećenog djetetu svakako je važno odvojiti vrijeme za sebe te zadovoljnije i sretnije zakoračiti u nove izazove.

Priručnik je u prodaji od 09.12. u Bipa trgovinama, Tisku i INovinama.

vjezbanje-1

Dodatne informacije možete naći na: www.sport-educa.hr

Uz dopuštenje: Sport Educa (sve fotografije)