KIDS FRIENDLY: FILM CHRISTOPHER ROBIN

Film “Christopher Robin” je američki igrani film o odraslom Christopher Robinu koji je sebe izgubio u poslu, te potpuno zanemario obitelj.

Zahvaljujući starom prijatelju iz djetinstva, Winnie the Poohu, on ponovo pronalazi dijete u sebi i mijenja svoje prioritete. Naravno, pri tome mu pomažu i nezaobilazni Piglet, Tiger i Eeyore koji su, poput Winnie the Pooha, fotorealistični i odlično dočaravaju animirane verzije.

Iako je film namjenjen djeci, ovo je nešto što bi trebao pogledati svaki roditelj. Podsjeća odrasle na ono što su na putu odrastanja zaboravili, a što djeca jako dobro znaju.

Roditeljska pažnja i zajednička igra su djeci najdraži pokloni, a igračke su samo usputna zanimacija. Nikada ne treba potisnuti dijete u sebi, jer igra i mašta su nešto divno što nas ispunjava i čini život ljepšim. Zato nakon filma, odšećite u park i uživajte s mališanima u igri i maštarijama. Film nije sinkroniziran na hrvatski jezik, pa manjoj djeci može biti teže pratiti radnju.

Za djecu: 8+

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice

Nasilje: Nasilja nema

Zastrašujući prizori: Nema ih

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode

Tempo: Tempo je spor

Osvrt: Iva Brčić
U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.