Neispričane priče…kojima nema kraja

Pobjednička priča kreativnog natječaja održanog u sklopu projekta društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” kojeg tvrtka Beiersdorf Hrvatska provodi već petu godinu u suradnji sa Savezom društava „Naša djeca“ Hrvatske je priča „Neispričane priče…kojima nema kraja“ Društva „Naša djeca“ Sveti Križ Začretje.

Kreativni natječaj održan je u sklopu projekta na NIVEA stranici https://www.nivea.hr/nivea-noviteti/bajkaonica na kojoj je predstavljena 21 priča nastala na Bajkaonicama, radionicama održanim u Društvima „Naša djeca“ diljem Hrvatske, a zadatak svakog Društva bio je osmisliti novu, slobodnu interpretaciju bajke H. C. Andersena „Ružno pače“ na način da se ne mijenja ono najbitnije – pouka priče.

mirna-medakovic-stepinac-bajkaonica

Ambasador projekta, glumac Zijah Sokolović i poznata lica iz javnog života koji podržavaju projekt Doris Pinčić Rogoznica, Ida Prester, Mirna Medaković Stepinac i Luka Bulić prepoznajući važnost pripovijedanja djeci od malih nogu, ispričali su pobjedničku priču „Neispričane priče…kojima nema kraja“.

luka-bulic-bajkaonica

Potrošači su svojim glasovima na NIVEA stranici u razdoblju od 05. do 26. listopada odlučili kojih pet novih interpretacija bajke su najbolje, a potom je stručni žiri zaključno s 30. listopadom 2018. godine sastavljen od tri člana – Magdalene Mlinar Blaić, predstavnice tvrtke Beiersdorf Hrvatska, Ksenije Rožman, stručne suradnice Saveza društva „Naša djeca“ Hrvatske i neovisne stručnjakinje prof. Velimire Velički s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jednoglasno odabrao pobjedničku priču BAJKAONICE ZA PET.

ida-prester-bajkaonica

Projekt će se nastaviti tijekom mjeseca studenog kroz NIVEA mjesec pripovijedanja u kojem će se održati Bajkaonice u osnovnim školama, knjižnicama i bolnicama diljem Hrvatske.

U pet osnovnih škola djeci od 01. do 04. razreda pobjedničku priču izvest će ambasador projekta Zijah Sokolović u sklopu radionica Bajkaonica kako bismo važnost pripovijedanja dodatno približili djeci.

Uz dopuštenje: Dialog (sve fotografije)