Promocija knjige „Crvenokosa Zora i njezina družina“

Nakon uspješne senjske, zagrebačka promocija knjige „Crvenokosa Zora i njezina družina“ održat će se u knjižnici Tina Ujevića 9. studenoga 2018. u 18h, u organizaciji Društva Senja i prijatelja Senja, Zagreb.

zora-crvenokosaU petak, 9. studenoga 2018. u 18h, u organizaciji Društva Senja i prijatelja Senja Zagreb održat će se zagrebačko predstavljanje hrvatskog izdanja knjige Crvenkosa Zora i njezina družina, autora Kurta Helda. Knjiga je prevedena i izdana zahvaljujući ideji gospodina Svasta, tajnika Kluba maturanata Senj.

Ovaj je dobri duh cijelog izdavačkog projekta, ponukan humanom dimenzijom romana, ustrajao da se realizira prijevod njemačkoga klasika DIE ROTE ZORA UND IHRE BANDE koji i danas snažno djeluje na čitatelje i osvaja svojom toplinom – diljem svijeta.

Velikim zalaganjem urednice izdanja Ane Prpić Rogić, prevoditelja Roberta Katalinića i Tamare Farkaš, ilustratorice Zrinke Ostović kao i financijera (Grada Senja, Grada Zagreba i brojnih senjskih tvrtki i građana) Zora je ponovno među nama – i to na hrvatskom jeziku.

Cilj promocije predstaviti je senjsku Zoru široj publici, djeci i odraslima, uvrstiti je u fundus zagrebačkih knjžnica, predložiti je za školsku lektiru i potaknuti školski istraživački turizam u gradu Senju u projektu „Putevima Crvenokose Zore“.

Roman originalnog naslova Die rote Zora und ihre Bande napisao je 1941. g. njemački pisac Kurt Held. Topla
ljudska priča o skupini siromašne djece na obalama uskočkoga grada Senja oduševila je čitatelje diljem svijeta,
djecu i odrasle.

Roman je postigao velik uspjeh i popularnost, doživio prijevode na mnoge jezike te niz ekranizacija
i dramatizacija.

Nakon dugog niza godina, nedavno je i hrvatska verzija romana ugledala svjetlo dana. Izdavanjem
romana Crvenokosa Zora i njezina družina na hrvatskom jeziku domaća čitateljska publika dobila je krasan primjer
svevremenskog poučnog romana za djecu i mlade.