U studiju Lapo Lapo počinje ciklus likovnih radionica

Street art studio Lapo Lapo od drugog polugodišta i pod vodstvom Melite Omeragić, kiparice i waldorfske pedagoginje, započinje s programom likovnih radionica za djecu i mlade te tečajevima Priprema za Školu primijenjene umjetnosti! Programi se održavaju u samom centru grada na adresi Ilica 50!

melita-omeragic

U umjetničkom okruženju studija Lapo Lapo te kao nastavak uspješne suradnje s Melitom Omeragić, djeca i mladi podijeljeni u manje grupe prema dobnim uzrastima, družit će se i slobodno izražavati kroz umjetnost! Premali broj sati likovnog odgoja u osnovnoj školi smanjuje mogućnost razvitka kreativnosti djeteta te se nepovoljno odražava na mentalni odgoj djece, tvrde psiholozi.

boris-bare

„Iz dječjeg likovnog izražavanja može se puno toga iščitati! Djeca nam na ovaj kreativan način šalju poruku! Na likovnim radionicama i radom u manjoj grupi posvećujemo se individualno svakom djetetu. Cilj nam je uz usvajanje likovnih vještina i tehnika rada, ojačati samopouzdanje naših polaznika, potičući njihov interes i budnost za svijet oko sebe. Talent nije presudan, jer svi polaznici razvijaju fine motoričke vještine, koordinaciju oko-ruka, prostornu percepciju, kreativno i kritičko mišljenje te sposobnost timskog i samostalnog rada.“ navodi Melita Omeragić, voditeljica likovnih programa.

Program likovnih radionica uključuje crtačke, slikarske i kiparske tehnike rada, a svi materijali na radionicama su osigurani. Kako su današnja djeca često preopterećena školskim obvezama te su uvelike izloženi digitalnoj tehnologiji i stresu u programu koristimo i Mindfulness tehnike disanja! Radi učinkovitosti iskustvenog i doživljajnog učenja, program predviđa i terenske radionice (posjete muzejima, umjetničkim školama i srodnim institucijama) te gostovanja umjetnika s današnje scene! Program likovnih grupa završava izložbom radova u Muzeju suvremene umjetnosti.

izlozba-radova

Tečaj Priprema za Školu primijenjene umjetnosti osigurava kvalitetnu pripremu za prijemni ispit uz stručno vodstvo akademske kiparice i waldorfske pedagoginje Melite Omeragić. Melita već niz godina priprema učenike za upis u ŠPUD te se može pohvaliti s više od 90% prolaznosti svojih polaznika. U posljednje dvije godine pripremila je više od 70 polaznika za prijemni ispit od kojih 65 uspješno prolazi prijemni i upisuje ŠPUD! U siječnju smo za vas pripremili dvije ogledne subote (12.01. i 19.01.) na kojima ćemo predstaviti naše OMart radionice!

Subota, 12.01.2019.:

– od 09:30-10:30 sati – ogledni sat PRIPREME ZA ŠPUD (rezervirano za učenike koji se žele pripremiti za prijemni ispit Škole primijenjene umjetnosti i njihove roditelje)
Na ovom oglednom satu ćemo objasniti što sve radimo i na koji način se pripremamo za prijemni ispit na tečaju Priprema za ŠPUD)
– od 11:00-12:00 sati – ogledni sat LITTLE ARTISTS, likovne grupe od 5-7 godina
Predstavit ćemo program roditeljima, a naši će se mali umjetnici upoznati s prostorom i voditeljicom te kreativno zabaviti!
– od 12:30-13:30 sati – ogledni sat KIDS ART, likovne grupe od 7-9 godina
Predstavit ćemo program roditeljima, a naši će se mali umjetnici upoznati s prostorom i voditeljicom te kreativno zabaviti!

radionice-art-park

Subota, 19.01.2019.:

– od 11:30-12:30 sati – ogledni sat KIDS ART, likovne grupe od 7-9 godina
Predstavit ćemo program roditeljima, a naši će se mali umjetnici upoznati s prostorom i voditeljicom te kreativno zabaviti!
– od 13:00-14:30 sati – ogledni sat TEEN ART, likovne grupe od 10-14 godina
Predstavit ćemo program našim polaznicima i roditeljima, a zatim će se naši umjetnici okušati u jednoj od crtačkih tehnika!

Prijave i informacije na: om.art.radionice@gmail.com
Telefon: +385 (0)91 5021727, Melita Omeragić
https://omart-radionice.com.hr/
Ovdje proučite: Raspored radionica

Sve informacije pratite putem FB stranice Lapo Lapo i Melita Omeragić aRT