Riblja juha

Riba je sama po sebi više nego zdrava zbog svojih nutritivnih vrijednosti koje u njoj nalazimo stoga je dobro davati je djeci već od 8. mjeseca života. Ova juha može biti poslužena kao potpuni obrok. U kasnijoj dobi djeteta može se poslužiti odvojeno s rižom te povrće s ribom i dodatkom pire krumpira.

Sastav za recept:

20 g mrkve
2 žličice sitno nasjeckanog luka
1-2 žličice riže
1/2 žličice maslinovog ulja
100 g bijele ribe (oslić, list, pastrva)

Priprema riblje juhe:

Povrće očistite, operite, sitno narežite te s uljem stavite kuhati u uzavrelu vodu. Smanjite temperaturu i kuhajte na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Tada stavite opranu ribu i kuhajte dok ne bude mekana. Ribu izvadite iz juhe kada je gotova, očistite od kostiju, a juhu procijedite i dodajte rižu dok je ne ukuhate. Kada je riža kuhana dodajte usitnjenu ribu i povrće.