Zaštita djece prije izlaska u šetnju

Ljeto nam polako kuca na vrata, dani su duži, a temperature sve više. S toplijim vremenom sve više vremena provodimo na zraku uživajući u aktivnostima s prijateljima i obitelji. No, bez obzira na zabavu, nužno je voditi računa o zaštiti od sunca, vjetra i visokih temperatura.

Visoke temperature povećavaju rizik od opeklina i toplotnog udara, koji su iznimno opasni za djecu, te im je pri visokim temperaturama potrebna posebna zaštita.

Za vrijeme ljetnih vrućina posebno je važno izbjegavati sunce između 10 i 16 sati jer su tada sunčeve zrake najopasnije, a ukoliko ste primorani izaći, svakako vodite računa da pijete dovoljno tekućine, izbjegavate fizičke aktivnosti, jedete laganu hranu i svoje tijelo zaštitite prozračnim komadima odjeće.
Ipak, posebnu pažnju treba posvetiti zaštiti djece jer su ona najranjivija.

ivana-maric-1

Naime, bebe i djecu mlađu od tri godine ne bi trebali uopće izlagati suncu, a prilikom svakog izlaganja dijete je potrebno zaštititi kremama s visokim zaštitnim faktorima koji štite od UVB i UVA zračenja.
Osim kremama za sunčanje, dijete je potrebno zaštititi odgovarajućom odjećom od prozračnih materijala kao što su pamuk, svila i lan, s time da izbjegavate tamne boje jer privlače sunce.

Ukoliko je vani vjetrovito, svakako je preporučljivo djeci obući jaknice koje ne propuštaju vjetar, a na odmet nisu ni kape koje će zaštititi njihove glavice i spriječiti upale uha.

Ono što roditelji često zaboravljaju prilikom izlaganja djece suncu je zaštita djetetovih očiju, a sa štetnošću UV zračenja upoznata je pjevačica Ivana Marić koja oči svojih djevojčica obavezno štiti sunčanim naočalama.

Nakon što je na facebooku vidjela stranicu francuskog branda Ki ET LA, Ivana je zaključila da su upravo njihove retro naočale simpatičnog i zabavnog dizajna idealan izbor za Vitu i Veru.

Ono što je Ivanu, posebno oduševilo bili su zaštitni šeširići s velikim obodom, koje može pričvrstiti za naočale kako bi djevojčice mogle neometano uživati u igri uz maksimalnu zaštitu od sunca.

Isto tako, ne treba zaboraviti da laganija prehrana s puno voća i povrća s velikim udjelom vode omogućava djeci da se bolje osjećaju, a osim što su sita ona su ujedno i hidratizirana.

Ki ET LA