Što pokloniti djetetu za prvi rođendan?

Organiziranju proslave prvog rođendana kod nas se posvećuje sve više pažnje, posebno kada je riječ o detaljima koji će slavlje naših mališana učiniti nezaboravnim. Izbor poklona je veliki, a onaj pravi nije uvijek jednostavno odabrati.

Mališanima svakodnevno poklanjamo ono najvrjednije – naše vrijeme koje oni ispunjavaju osmjesima i igrom. Dječji rođendani posebna su prilika da najmlađe iznenadimo i razveselimo nekim prigodnim poklonom koji će im u tom uzrastu sigurno biti najinteresantniji, ali koji će im ostati kao uspomena na bezbrižan period života.

Nakit: poklon koji ima trajnu vrijednost

Ranije je bio običaj da se djetetu na rođenju poklanja zlatnik, a sada se kao poklon sve češće bira personalizirani i specijalno dizajniran nakit za djecu koji može biti u obliku narukvice, naušnica, ogrlica ili broševa, ovisno o spolu djeteta i želje onoga tko kupuje.

nakit

Narukvice s pločicama – bezbroj ideja za graviranje

Kada je u pitanju dječji nakit, jedan od prvih izbora prilikom kupovine jesu narukvice koje imaju personalizirane pločice na kojima mogu ugraviranti razni detalji, od imena djeteta, preko datuma rođenja, do nekog stiha koji će mališana kada poraste uvijek podsjeti na dragu osobu koja mu je taj poklon namijenila.

Ogrlice – sreća, mudrost ili horoskopski znak

Komad nakita koji nikada ne izlazi iz mode je ogrlica. Više nisu samo klasične već se na njih mogu staviti različiti privjesci koji nose određenu poruku. Uglavnom se kao dodaci koriste različiti oblici za koje se vjeruje da donose sreću poput djeteline s četiri lista ili potkovice.

U posljednje vrijeme, jedan od detalja koji privlači pažnju su zlatni privjesci na kojima je ugraviran horoskopski znak djeteta obješen na ogrlicu od špage i predstavlja predivan poklon za vaše najdraže.

Naušnice ili broš za malu damu

naušnice su klasičan modni dodatak koji dame smatraju ženstvenim i poželjnim u skoro svakoj prilici. Upravo su naušnice jedan od poklona koji i djevojčice dobivaju za prvi rođendan kao nešto što ima trajniju vrijednost.

Od najrazličitijih oblika, poput bisera, sitnijih dijamantskih ili s oblicima dječjih stopala, naušnice su obvezan poklon za djevojčice koje će ih kasnije nositi i ponosno čuvati u svojim kutijama za nakit.

Broševi su u trendu, pa se nemojte ustručavati kupiti jedan od njih s dodatkom nekog lika iz crtanog filma koji će djetetu biti interesantan dok je pričvršćen na odjeću. Kada naraste možda neće moći pričvrstiti na košulju ili haljinu, ali će svakako biti jedna od lijepih uspomena.

okviri za slike

Fotografije – tisuću riječi i sijećanja

Ako se odlučite najmlađima pokloniti nešto što će moći koristiti tijekom cijelog života, onda je okvir za fotografije najbolji izbor. U njemu će fotografije obitelji, prijatelja i ljudi koji su bitan dio djetetovog života biti sačuvane zauvijvek.

Personalizirani okviri koji mogu ukrašeni srebrnom, emajlom ili cirkonima savršen su poklon za dječju sobu još od prvog dana i ovaj poklon mnogi smatraju jednim od najprikladnijih za prvi rođendan jer djetetu darujete nešto što ima trajnu vrijednost.

djeca igračke rođendan

Uvijek u modi: knjige i igračke

Ako ste u potrazi za poklonom koji će dijete moći koristiti već u drugoj godini života, onda razmislite o setovima za ručanje s motivima omiljenih dječjih crtića ili hodalicom koja će im pomoći u savladavanju hodanja.

Igračke

Omiljena zanimacija djece su igračke, a sigurno svatko ima onu jednu plišanu igračku iz djetinjstva koja mu je omiljena i godinama kasnije podsjeća ga na igranje s prijateljima. Različitih oblika i dezena, najbolje su one koje potiču razvoj motorike.

Kako bi djeca razvila svoje potencijale bitno je da od najranije dobi počnu s vježbanjem, a igračke su najbolji način da se djeca zainteresiraju za svijet oko sebe i dešavanja u njemu.

slikovnica

Knjige

Prvi rođendan je prava prilika da počnete s poklanjanjem knjiga mališanima. Iako ih oni u tom uzrastu neće moći samostalno koristiti, već će ih čitati roditelji, bake i djede, važno je početi s razvijanjem ljubavi prema čitanju.

To mogu budu različite slikovnice i knjige bajki prilagođene uzrastu djeteta koje će mu pomoći da razumije svijet koji ga okružuje i da stječe radne navike. Bojanke su idealan poklon za najmlađe jer potiču opažanje.

Bilo da se odlučite za komad nakita koji će imati sentimentalnu i trajnu vrijednost za vaše najmlađe ili za igračke koje će prigrliti već u prvim danima života, bitno je da poklon odaberete pažljivo.

Možete i sami osmisliti neki kreativan i interesantan poklon i napraviti ga ručno ili angažirajte nekog stručnog da to obavi za vas, a roditelji će sigurno biti oduševljeni vašom gestom jer im stavljate do znanja da je i za vas njihovo dijete jedinstveno.

rođendan personalizirani poklon