Tople kiflice, tako mekane i tako lake za napraviti

Kada zamirišu tople kiflice teško im je odoljeti, a cijela obitelj može uživati u ovom jednostavnom receptu prema kojem ćete ih s lakoćom napraviti i ispeći.

Bilo za mirisni doručak ili uz večeru s nekim ukusnim namazom uvijek ih želimo jesti još i još i još:)

Sastojci za recept

– 250 do 300 gr brašna
– 1 bjelanjak
– 130 gr feta sira (ili nekog drugog svježeg sira)
– 50 ml mlijeka
– 50 ml ulja
– 1 žličica soli
– 1 prašak za pecivo

Za premaz kiflica

– 1 žumanjak
– 1 žličica milerama
– sjemenke za osipanje po želji (suncokretove, bućine, sezamove, lanene…)

Priprema

Brašno (za početak 250 gr) pomiješati s praškom za pecivo i prosijati ga. Dodati ostale sastojke i miješalicom polako sjediniti. Koristite one spiralne nastavke za tijesto.

Prvo mutite najslabijom brzinom pa polako pojačavajte. Isključite miješalicu i rukama još malo obradite teksturu. Ako je potrebno dodajte još malo brašna. Prebacite tijesto na radnu površinu posutu brašnom i rastanjite ga valjkom za tijesto.

Uključite pećnicu da se grije, prije stavljanja tijesta u nju, na 200 C da se grije. Tijesto je mekše od običnog i ljepljivo je, pa pospite brašno i preko gornjeg sloja tijesta da se valjak ne bi lijepio.

Rastanjite ga kao za obične kiflice i isijecite na trokutiće. Može se dobiti oko 16 trokuta/komada od ove količine, ovisno kako velike trokutiće režete. Punite ih sirom ili nečim drugim po želji.

Urolajte kiflice i poredajte ih u podmazanu posudu za pečenje. Premažite ih razmućenim žumancem s mileramom i pospite mrvice.

Stavite sada sve u pećnicu i pecite 25 do 30 minuta, dok lijepo ne porumene sa svih strana.

Dobar tek!