Što je ljeto bez pravog roštilje? A kuhar bez pravog roštilja propušta mnoge gastronomske užitke.
Recept za pripremu odličnih muffina od jaja i slanine na roštilju
– 4 jaja
– tri žlice brašna
– 1 dcl mlijeka
– sol, papar
– dvije Šake ošmuglja
– 100 grama kozjeg sira
– slanina izrezana na šnite za košarice
Ova kajgana bit će spremljena u kalupu za muffin i na roštilju, tako što ćete jednostavno napraviti jestive košarice, naravno, one od slanine. Slaninu narežemo na tanke šnite i stavimo u kalup.
Ošmugalj sam kratko prokuhajte u vreloj vodi, svega par minuta, a za to vrijeme narežite sir na sitne kockice.
Jaja izmutite i u njih dodajte sol i papar te redom ostale sastojke, brašno, malo mlijeka i sir. Prokuhani ošmugalj nasjeckamo i također ga stavimo u smjesu.
Smjesu izlijemo u kalup i košarice od slanine, te na vrh svakog stavimo malo veći komadić ošmuglja.
Grill zagrijemo na najvišu temperaturu te smanjimo na oko 200°C i ubacimo kalup s muffinima. Za desetak minuta imamo spreman savršen doručak.
Roštiljanje na ugljen je jedno od najboljih način pečenja i pripremanja ukusne hrane..
Već samo postavljanje vatre, miris dima, slušanje pucketanja briketa dovodi nas do užitka spajanja s prirodom.
U svijetu koji je sve brži i zahtjevniji svaki dan savršeno je iskustvo u kojem možemo odvojiti trenutak za uživanje u mirisima i okusima hrane s roštilja.
Izvor recepta Kasandra Draganić – Forking Croatia