Domaći kruh s čvarcima ili bez njih

Kruh je postao namirnica o kojoj se jako razmišlja u novije vrijeme, jer ga želimo jesti bez aditiva, boja ili ostalih pojačivača okusa. Stoga je najbolje ispeći ga kod kuće, a ovaj puta nam chef Vinko Frlan donosi odličan recept za domaći kruh s čvarcima. Ako vaše dijete nije dovoljno staro da jede čvarke možete slijediti recept tako da ih naprosto ne umijesite.

Sastav za recept:

700 oštrog brašna
300 g integralnog brašna
150 g čvaraka (mljevenih)
40 g kvasca
20 g soli
40 g šećera
100 ml ulja ili domaće masti
500 ml mlake vode

Izrada recepta:

Sve sastojke dobro umijesite i ostavite da odstoji otprilike jedan sat (može i malo duže). Tijesto još jednom premijesite, oblikujte prema želji i pecite 6 minuta na 220 stupnjev, a zatim 6 minuta na 180 stupnjeva.

Stancija Kovačići