Kremasta voćna torta

Kremasta voćna torta je idealna proljetna poslastica koja će zadovoljiti sve slatkoljupce. Finog je okusa, a jednostavna za napraviti. U nastavku vam donosimo recept koji je dovoljan za 5 osoba.
Sama priprema torte traje oko jednog sata, a pečenje torte oko 90 minuta.

Sastojci potrebni za tortu:

9 jaja
20 žlica šećera
100 grama čokolade
5 žlica mljevenih oraha
3 žlice brašna
4 bjelanjka
2,5 žlice griza
12 žlica narezanih oraha
pola kore od limuna
4 žumanjka
250 g šećera u prahu
125 g maslaca
125 g margarina
0,5 kg banana
0,5 kg kivija
2,5 dl slatkog vrhnja

Priprema recepta

Za početak napravite prvu i treću koru. Odvojite 4 bjelanjka i umutite u čvrst snijeg. Dobivenom snijegu postepeno dodajte 4 žlica šećera.

Kora 1 i kora 3

Od 8 žumanjka odvojite 8 bjelanjka i od njih napravite čvrsti snijeg. Postepeno dodajte 8 žlica šećera, pa jedan po jedan žumanjak. Prilikom dodavanja cijelo vrijeme smjesu miksajte mikserom.
Smjesi dodajte 5 žlica mljevenih oraha, 3 žlice brašna i 100 g naribane čokolade. Smjesu polako miješajte kuhačom.

Pleh obložite papirom za pečenje, stavite gotovu smjesu i pecite u pećnici na 200 stupnjeva. Kada smjesa pozlati izvadite ju iz pećnice, pa stavite preostalu smjesu da se ispeće.

Kora 2

Od bjelanjaka umutite čvrsti snijeg pa ne prestajući miješati dodajte šećer. Nakon šećera postepeno dodavajte brašno, naribanu koru limuna, griz i nasjeckane orahe. Sve zajedno polako promješajte kuhačom.
Na pleh stavite papir za pečenje, stavite smjesu i pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok ne pozlati.

Fila

U posudu stavite šećer u prahu i žumanjke pa izmiksajte, smjesi dodajte margarin i maslaci dobro izmiksajte. Ogulite banane i kivi, stavite ih u posudi u većim komadima i izmiksajte, voće dodajte prethodnoj smjesi i polako pomiješajte uz pomoć kuhaće.
Za kraj na posudu za posluživanje stavite koru 1 i premažite sa pola file. Filu prekrite korom 2 i nanesite ostatak file. Na kraju na vrh stavite treću koru.

Slatko vrhnje umutite u šlag pa premažite cijelu tortu.

U slast!