Kremasta voćna torta od banane čokolade i kivija

Kremasta voćna torta je idealna proljetna poslastica koja će zadovoljiti sve slatkoljupce, a zasigurno naše mališane. Finog je okusa, a jednostavna za napraviti.

Donosimo vam još dva recepta za uusne torte koje će obožavati cijela obitelj

Torta od ananasa prava je osvježavajuća rapsodija okusa
Belgijska torta najpoželjnija je na rođendanskom stolu

U nastavku vam donosimo recept s namirnicama koje su dovoljne za 5 osoba.
Sama priprema ove kremaste, voćno čokoladne torte, torte traje oko jednog sata, a pečenje torte oko 90 minuta.

Sastojci potrebni za tortu:

9 jaja
20 žlica šećera
100 grama čokolade
5 žlica mljevenih oraha
3 žlice brašna
4 bjelanjka
2,5 žlice griza
12 žlica narezanih oraha
pola kore od limuna
4 žumanjka
250 g šećera u prahu
125 g maslaca
125 g margarina
0,5 kg banana
0,5 kg kivija
2,5 dl slatkog vrhnja

Priprema recepta

Za početak napravite prvu i treću koru. Odvojite 4 bjelanjka i umutite u čvrst snijeg. Dobivenom snijegu postepeno dodajte 4 žlica šećera.

Kora 1 i kora 3

Od 8 žumanjka odvojite 8 bjelanjka i od njih napravite čvrsti snijeg. Postepeno dodajte 8 žlica šećera, pa jedan po jedan žumanjak. Prilikom dodavanja cijelo vrijeme smjesu miksajte mikserom.
Smjesi dodajte 5 žlica mljevenih oraha, 3 žlice brašna i 100 g naribane čokolade. Smjesu polako miješajte kuhačom.

Pleh obložite papirom za pečenje, stavite gotovu smjesu i pecite u pećnici na 200 stupnjeva. Kada smjesa pozlati izvadite ju iz pećnice, pa stavite preostalu smjesu da se ispeće.

Kora 2

Od bjelanjaka umutite čvrsti snijeg pa ne prestajući miješati dodajte šećer. Nakon šećera postepeno dodavajte brašno, naribanu koru limuna, griz i nasjeckane orahe. Sve zajedno polako promješajte kuhačom.
Na pleh stavite papir za pečenje, stavite smjesu i pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok ne pozlati.

Fila

U posudu stavite šećer u prahu i žumanjke pa izmiksajte, smjesi dodajte margarin i maslaci dobro izmiksajte. Ogulite banane i kivi, stavite ih u posudi u većim komadima i izmiksajte, voće dodajte prethodnoj smjesi i polako pomiješajte uz pomoć kuhaće.
Za kraj na posudu za posluživanje stavite koru 1 i premažite sa pola file. Filu prekrite korom 2 i nanesite ostatak file. Na kraju na vrh stavite treću koru.

Slatko vrhnje umutite u šlag pa premažite cijelu tortu.

U slast!