Mini Pavlove tortice tako hrskave tako fine

Desert u obliku mini Pavlove tortice sa svježim šipkom razigrat će vaš blagdanski stol, a djeca će ih obožavati.

Možete ih raditi zajedno, stoga pripremite sve što vam treba i veselje pripreme Pavlovih tortica može započeti.
Za one koji žele znati malo više:
Da li znate da je Pavlova desert nazvan po ruskoj balerini Ani Pavlovoj koja je bila ruska zvijezda baleta. Bila je krhka i nježna, ali pravi virtuoz u tehnikama plesa. Čini se da je ovaj desert zaista dobio izvrsno ime. Anu Pavlovu su zvali najljepšim labudom koji je osvojio svijet svojim predivnim baletnim plesom, baš kao što je i ovaj desert osvojio srca mnogih.

MINI PAVLOVE
Beze:
4 bjelanjka
Prstohvat soli
200 g šećera u prahu
1 žličica gustina
½ žlice octa

Slastičarska krema:
4 žumanjka
100 g šećera
50 g gustina
500 ml mlijeka
1 bourbon vanil šećer
Sok i naribana korica 1/2 limuna
20g maslaca, sobne temperature
Malo šlaga

Chantilly krema:
300 ml vrhnja za šlag
1 žlica šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije

Preljev:
100 ml soka od nara
1 žlica šećera
¼ žličice gustina i malo vode
1 nar, listići mente

Priprema mini Pavlovih tortica:
Bjelanjcima dodajte sol i mikserom izradite u snijeg pa postupno dodajte šećer u prahu i miksajte dok smjesa ne postane sjajna i gusta. Pred kraj, uz neprestano miješanje, dodajte gustin a zatim i ocat. Pećnicu zagrijte na 120°C. Veliki lim obložite papirom z pečenje. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.

Na lim za pečenje kružnim pokretima istiskujte smjesu od bjelanjaka oblikujući male tortice, tako da u sredini ostane mala udubina. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite/sušite na 120°C oko 50 minuta. Ostavite da se ohlade u ugašenoj pećnici kojoj ste tek malo otvorili vrata.

Za to vrijeme pripremite slastičarsku kremu.
U loncu zagrijte mlijeko.

U drugoj zdjeli miksajte žumanjke i šećer, zatim dodajte gustin i promiješajte pa dodajte malo vrućeg mlijeka. Promiješajte i ulijte u lonac s preostalim vrućim mlijekom. Kuhajte uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne, pred kraj dodajte limunov sok, naribanu koricu i bourbon vaniliju. Maknte s vatre i umiješajte maslac.

Kremu pokrijte prozirnom folijom (tako da folija dodiruje kremu) pa ostavite da se hladi. Ohlađenu kremu izmiksajte, dodajte joj par žlica izlupanog šlaga pa stavite u slastičarsku vrećicu s nastavkom za ukrašavanje.

Pripremite chantilly kremu. Jako hladno vrhnje za šlag miksajte dok ne postane čvrsto, zatim dodajte šećer u prahu i vaniliju i samo pjenjačom promiješajte. Stavite kremu u slastičarsku vrećicu s nastavkom za ukrašavanje.

Napravite preljev – sok od nara kuhajte sa šećerom, dodajte gustin pomiješan s vodom i kuhajte dok se ne zgusne.

Na svaku beze podlogu nanesite dio slastičarske kreme, zatim malo chantilly kreme i preljeva pa ukrasite svježim narom i mentom.

Recept: Aplauz