Moj najdraži španjolski omlet

Donosimo ukusan recept za jelo koje mogu jesti djeca starija od godinu dana.

Ovo jelo je ukusno ako se nareže na kriške i posluži hladno i slijedećeg dana. Navesti ćemo i neke prijedloge za obogaćivanje osnovnog omleta.

Sastojci za 4 porcije:

3 jušne žlice maslinovog ulja
175 g krumpira, oguljenog i narezanog na kockice od 1 cm
1 luk, oguljen i fino nasjeckan
1/2 malene crvene paprike, očišćene od sjemenki i nasjeckane
50 g zamrznutog graška
4 jaja
2 jušne žlice svježe naribanog parmezana
sol, papar

Prijedlozi za obogaćivanje:

2 jušne žlice gruyere sira umjesto parmezana
1 velika nasjeckana rajčica
ILI
50g narezanih gljiva
1 jušna žlica nasjeckanog vlasca
ILI
100g kuhane šunke ili slanine nasjeckane na kockice
50g slatkog kukuruza umesto graška

Priprema recepta:

Zagrijte ulje u tavi promjera 18cm. Pržite krumpir i luk 15 minuta, dodajte papriku i nastavite pirjati još 5 minuta. Dodajte grašak i pirjajte daljnjih 5 minuta. Istucite jajas jednom jušnom žlicom vode i parmezanom, te začinite solju i paprom. Tom mješavinom prelijte povrće i pržite 5 minuta ili dok se omlet gotovo ne stvrdne. Za kraj, zapecite gornju stranu ispod unaprijed zagrijanog grilla, oko 3 minute ili dok ne dobije zlatnu boju. (Ako je potrebno, držak tave možete zamotati u aluminijskom folijom kako ne bi izgorio.) Narežite na kriške i poslužite uz salatu.

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Hrvatsko izdanje: Annabel Karmel: Priručnik za planiranje obroka: Kuharica za bebe i djecu
Fotografija: Pixabay