Njoki ili valjušci s blitvom i sirom ricotta

Djeca vole boje u hrani, a većina voli njoke ili kako ih još zovemo valjuške stoga ih možete napraviti s blitvom i ukusnim talijanskim ricotta sirom.

Blitva je prava superhrana i izuzetno je dobra za zdravlje djece. Blitva sadrži visok udio vitamina C, K, E, beta-karotena, kalcija te mangana i cinka. Kako bi je djeca pojela, ovaj je recept s njokima idealan za serviranje na tanjuru.

Sir ricotta je okusom svjež i ima finu kremastu strukturu pa je stoga sjajna za kombinaciju sa slankastim okusom njoka.

OVAJ će recept također vaša djeca jako voljeti

Puž od kobasice, rikule i sira

Sastojci za njoke s blitvom i sirom ricotta

Količina sastojaka dovoljna je za 4 do 6 osoba
Priprema recepta je laka, a bit će vam potrebno oko 25 minuta za pripremu.

Sastojci Za valjuške ili njoke :)

700 g blitve
4 jaja
400 g sira ricotta
100 g brašna
muškatni oraščić
sol

Za umak

Maslac i parmezan

Priprema valjušaka/njoka

Kuhajte blitvu, uklonite prethodno stabljiku i tanko nasjeckate listove. Stavite ricottu u zdjelicu i dodajte blitvu, jaja, brašno i malo naribanog muškatnog oraščića. Umiješajte sastojke tako da dobijete homogenu i mekanu smjesu.
Obradite tijesto na dasci posipanoj brašnom te izradite njoke/valjuške i narežite ih na komadiće duge cca 2 centimetra..
Ubacite valjuške u kipuću slanu vodu i par minuta, nakon što voda opet zakipi, ocijedite.

Poslužite valjuške/njoke u umaku od topljenog maslaca i naribanog parmezana.
Dobar tek!

Tekst omogućio: Veble, knjižica Mama