Pavlova torta sa smokvama – zadnji dani ljeti uz neodoljiv desert

Ljetni dani još su kratko pred nama pa koristimo svaku priliku za izradu delicija od sezonskog voća kao što su fine smokve.

Ako volite svježe smokve, isprobajte recept u nastavku koji stiže iz Mini Chef kuhinje.

pavlova torta sa smokvama desert

Za koru vam je potrebno:

4 bjelanjka
100 g šećera
75 g šećera u prahu
30 g škrobnog brašna

Za kremu vam je potrebno:

4 žumanjka
4 žlice šećera
4 žlice brašna
1 i pol dcl mlijeka
1 vanilin šećer
100 g maslaca
7/8 komada slatkih smokvi

smokve desert

Priprema recepta za Pavlova torta sa smokvama

Nakon što ste razdvojili bjelanjke od žumanjaka, istucite ih u čvrsti snijeg postepeno dodavajući šećer.
Smanjite brzinu i dodajte žlicu po žlicu šećera u prahu te na kraju također postepeno stavite škrobno brašno.

Papirom za pečenje obložite kalup i pomoću štrcaljke s većeg otvora istiskujte smjesu po dnu i malo deblje uz rubove.

U pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva stavite biskvit i pecite 45 minuta. Pećnica neka bude lagano odškrinuta. Možete si pomoći drškom kuhače.

Žumanjke, šećer i vanilin šećer umutite mikserom te postepeno dodajte brašno. Zagrijte mlijeko dok ne provrije te maknite sa štednjaka i pomiješajte kremu. Vratite na laganu vatru i miješajte dok se krema ne zgusne.

Kada se krema ohladi umiksajte maslac koji ste narezali na listiće.
Pečene i osušene kore nadjenite kremom te posložite smokve narezane na šnite. Uživajte u okusu kasnog ljeta.

Dobar tek!