Pavlova torta sa smokvama – zadnji dani ljeti uz neodoljiv desert

Ljetni dani još su kratko pred nama pa koristimo svaku priliku za izradu delicija od sezonskog voća kao što su fine smokve, a ljubičaste torte volimo svi :)

Ako volite svježe smokve, isprobajte recept u nastavku koji stiže iz Mini Chef kuhinje.

pavlova torta sa smokvama desert

Za koru vam je potrebno:

4 bjelanjka
100 g šećera
75 g šećera u prahu
30 g škrobnog brašna

Za kremu vam je potrebno:

4 žumanjka
4 žlice šećera
4 žlice brašna
1 i pol dcl mlijeka
1 vanilin šećer
100 g maslaca
7/8 komada slatkih smokvi

smokve desert

Priprema recepta za Pavlova torta sa smokvama

Nakon što ste razdvojili bjelanjke od žumanjaka, istucite ih u čvrsti snijeg postepeno dodavajući šećer.
Smanjite brzinu i dodajte žlicu po žlicu šećera u prahu te na kraju također postepeno stavite škrobno brašno.

Papirom za pečenje obložite kalup i pomoću štrcaljke s većeg otvora istiskujte smjesu po dnu i malo deblje uz rubove.

U pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva stavite biskvit i pecite 45 minuta. Pećnica neka bude lagano odškrinuta. Možete si pomoći drškom kuhače.

Žumanjke, šećer i vanilin šećer umutite mikserom te postepeno dodajte brašno. Zagrijte mlijeko dok ne provrije te maknite sa štednjaka i pomiješajte kremu. Vratite na laganu vatru i miješajte dok se krema ne zgusne.

Kada se krema ohladi umiksajte maslac koji ste narezali na listiće.
Pečene i osušene kore nadjenite kremom te posložite smokve narezane na šnite. Uživajte u okusu kasnog ljeta.

Dobar tek!