Ana Grgić kreće u prve šetnje sa svojom djevojčicom Vitom

Proslavljena Ana Grgić, čuveni chef najljepšeg zagrebačkog hotela Esplanade, ponosna je mama male tromjesečne djevojčice Vite, a topli dani zovu ih na duže šetnje na svježem zraku.

Kako bi mala Vita bila sigurna u svakom okruženju mama Ana odlučila je krenuti u potragu za autosjedalicom, košarom i udobnim kolicima.

Saznajte iskustvo mame Ane Grgić i pogledajte zašto je izabrala Maxi Cosi kolekciju za svoju malenu princezu Vitu :)

Kada bismo morali opisati cheficu kuhinje i novopečenu mamu Anu Grgić jednom riječju, onda bi to bilo – snažna. No i najsnažnije mame nekad trebaju pomoć, a Ani je ona nedavno stigla u obliku nove Maxi Cosi kolekcije sastavljene od kolica Adorra 2, košare Oria i autosjedalice Coral.

Ana nam je detaljno objasnila čime ju je oduševila ova kolekcija pa vjerujemo da će vas njezino iskustvo itekako ohrabriti da se i vi uputite u kupnju ovih proizvoda koji su se pokazali kao pravi spas za svaku mamu.

chef ana grgic postala mama

W: Isprobala si novu Maxi Cosi kolekciju sastavljenu od kolica Adorra 2, košare Oria i autosjedalice Coral. Što te posebno oduševilo kod svakog ovog proizvoda pojedinačno?

Jesam, imam sve, cijelu kolekciju i oduševljena sam odabirom, zaista. Ja sam nova mama, Vita je moja prva bebica i za nju i sebe poželjela sam vrhunska kolica i sjedalicu koju će krasiti moderan dizajn, kvaliteta, jednostavnost i funkcionalnost – nova Maxi Cosi kolekcija objedinjuje sve to i jako sam zadovoljna, a i moj suprug je oduševljen.

Košara Oria je odlična, osim što divno izgleda i materijal je na dodir lijepi i meki, mojoj Viti daje udobnost prilikom spavanja, a zbog dodatnog mini ergonomskog madraca imam osjećaj kao da se moja malena nalazi u pravom krevetiću.

Dok ju vozim po parku ona zaspi poput anđela. Zato kotače na kolicima nerijetko operem, pa malenu Vitu vozim i uspavljujem po stanu, a košara mi tada posluži kao krevetić (eh ponekad se treba i snaći, hahha).

Vita je već prilično velika beba i ne može zaspati bilo gdje, ali košara Oria je prostrana, ima dosta mjesta, pa ondje zaspi za čas. Ima i peak-a-boo prozorčić u koji često zavirim kako bih se uvjerila da spava. Super je što ima i zaštitni krov, dodatnu zaštitu od vjetra i ventilacijski sustav da u svakom trenutku do nje dolazi svježi zrak.

Kišna navlaka me već nekoliko puta spasila u šetnji, a sigurna sam da će nam uskoro dobro doći i mreža protiv komaraca i buba da zaštiti moju princezicu od neželjenih uboda.
Što reći, košara zaista ima sve što mi treba, sklopiva je i vrlo se lako u samo dva klika postavlja na kolica i to mi puno olakšava kad istovremeno imam torbu i držim Vitu u naručju.

maxi cosi kolica za djecu

Kolica, odnosno baza s kotačima Adorra 2 su odlično osmišljena. Kako sam ja chefica i obožavam kuhati, svakodnevno s Vitom idem na tržnicu i u obilazak trgovina, a ova kolica su idealna za to – imaju veliku košaru u koju stane mnogo toga, nema što nisam uspjela utrpati unutra, voće, povrće, meso, ribu, jaja, sve stane.

To im je velika prednost. Osim toga, volim šetati svoju Vitu po travi i šodranim putevima – kotači su još su kao novi, nisu se izlizali, stvarno su kvalitetni, a izgleda da imaju i dobre amortizere, jer nema ‘drondanja’.

Uz to, prilikom odabira bilo mi je bitno da su kolica jednostavna za korištenje, da imaju dobar sustav kočenja, da je tkanina periva i da su kompatibilna s ostalim dodacima čime sve postaje lako i jednostavno.
Kolica su praktična, lako sklopljiva i lagana i ne uzimaju previše mjesta u automobilu. Moram priznati da sam baš zadovoljna svojim odabirom.

Ana Grgić često koristi automobil, pa ju je Maxi Cosi autosjedalica Coral oduševila

Mnogo sam puta slušala od prijateljica kako im je naporno ići negdje automobilom i pritom bi najviše pritužbi imale upravo na stavljanje i vađenje bebe iz automobila.

auto sjedalica dijete ana grgic

Međutim, meni je Coral sjedalica (jaje) odlična jer jedina na tržištu ima funkcionalnost da se unutarnja nosiljka (umetak koji teži svega 1,7 kilograma) može odvojiti od baze, koja je najčešće majkama jako nespretna, a ovako se transport uvelike olakšava.

Ovo je savršeno rješenje i prava inovacija. Nerijetko mi prilaze druge mame na cesti i sa sjetom kažu, pa zašto toga nije bilo kada sam ja imala malu bebu. Naravno oduševila me i dizajnom, luksuznim i finim materijalom te elegancijom i najnovijim standardom sigurnosti – i-size norma.

U automobilu imam bazu Isofix pa se sjedalica lako postavi, zeleno svijetlo i zvučni alarm odmah upozoravaju je li baza dobro postavljena, što mi je jako važno.

Jer u današnjem prometu takve stvari mogu spasiti život. Ovdje se posebno pazilo na zaštitu od bočnih udara. Sjedalica ima krović, a navlaka se može lako skinuti i oprati. Sjedalica može u avion te se iskreno nadam da ćemo i to uspjeti isprobati.

W: Kako si zaključila da ćeš se odlučiti za Maxi Cosi brend?

Prije nego sam krenula u potragu za kolicima i sjedalicom mnogo sam puta čula za Maxi Cosi, no tek kad sam došla u Magic Baby ljubazno osoblje uputilo me u sve prednosti koje nudi ovaj brend.

Prije svega to su dugogodišnja tradicija, ulaganje kvalitetu i sigurnost, postavljanje trendova novim inovacijama, nagrade i priznanja, udobnost i vrhunske tkanine te elegancija.
Sve to je prevagnulo da odaberem novu Maxi Cosi kolekciju za svoju bebicu i ni trenutka nisam požalila.

W: Što je po tebi Ana ‘must have’ karakteristika svakih kolica, košare i autosjedalice?

Prva stvar je sigurnost, potom kvaliteta i udobnost. Svaka bebica je krhka i malena i potrebno ju je maksimalno zaštititi, a Maxi Cosi proizvodi nude upravo to – najviši stupanj sigurnosti u vožnji u kolicima i posebice u vožnji u automobilom.

Primjerice, ja kad kuham volim koristiti samo najkvalitetnije proizvode jer samo tako jelo može biti vrhunsko, isto to očekujem i od proizvođača baby proizvoda – da se koriste kvalitetni materijali te budu udobni i sigurni za dijete.

W: Imaš li neki savjet za mame koje se planiraju upustiti u kupovinu ova tri proizvoda? Čime da se vode, čime si se ti vodila?

Ja sam se vodila time da mi kolica budu lagana za sklapanje dok sam sama s bebom, da ih mogu sama sklopiti i staviti ih u auto, a da pri tome ne gubim puno vremena i energije.

Autosjedalica prvenstveno mora biti sigurna, a na prvu me oduševio umetak koji olakšava stavljanje i vađenje bebe iz automobila. To je prava stvar.

djecja kolica maxi cosi

W: Na koji način ti je ova nova Maxi Cosi kolekcija olakšala majčinstvo?

Budimo iskreni, koliko god je majčinstvo prekrasno iskustvo, toliko s druge strane bude i teških i napornih trenutaka, pa je jako važno da si majka maksimalno olakša svaku situaciju u kojoj se nađe.

Ponekad vam jedna stepenica, težina torbe sa stvarima za bebu, kiša, nespretan način slaganja kolica ili vađenje djeteta iz automobila dok spava, može jako zakomplicirati stvari, a nerijetko ste u takvim situacijama potpuno same s malom bebom, pa je jako važno da odmah na početku odaberete prave stvari i vrhunske proizvode s kojima ćete naizgled jednostavne situacije, ali s bebicom prilično komplicirane, u tim trenucima rješavati s lakoćom.

U godinu, dvije puno toga se promijeni i usavrši.
Maxi Cosi ima dugogodišnju tradiciju proizvodnje vrhunskih proizvoda za roditelje i djecu, primio je brojna priznanja za inovacije, dizajn i kvalitetu svojih proizvoda i to je ono čemu ja vjerujem i što se pokazalo dobrim izborom.

Sigurnost moje bebice je na prvom mjestu, a kada u paketu imate odličan moderan dizajn, funkcionalnost i lakoću korištenja – sretne smo i Vita i ja.