7. Festival male frankofonije

7. Festival male frankofonije održat će se 6. Lipnja 2019.u 17h30 u organizaciji Malog kazališta (strani jezici kroz glumu), prof. Marije Vukelić.

Festival se sastoji od igrokaza, predstava i pjesama na francuskom jeziku uz francusku glazbu, a cilj je pokazati važnost učenja jezika od najranije i razumijevanja teksta povezanog s pokretom.

festival-frankofonije-1

Djeca uz igru, pokret, pjesmu lakše svladavaju jezične strukture i uče svim osjetilima, jačaju samopouzdanje. Kroz pokret i emociju događa se i intuitivno razumijevanje stranog jezika, djeca počinju razmišljati na stranom jeziku, a sve zajedno pridonosi razvoju samopouzdanja i komunikacijskih vještina u ključnom razdoblju djetetovog emotivnog i kognitivnog razvoja.

festival-frankofonije-2

Na Festivalu sudjeluju učenici osnovnih škola iz Zagreba: Le Petit Théâtre, OŠ Vladimira Nazora, Francurke.

Program

> OŠ Vladimira Nazora (Vedrana Franović): LA VIE EN ROSE par Laura Gabrić
> Le Petit Théâtre (Marija Vukelić): La maison d’un herisson
> Le Petit Théâtre (Marija Vukelić): Baba Yaga
> Francurke (Martina Fruk Bartol): Remiza do Pariza
> OŠ Vladimira Nazora (Vedrana Franović): Koko à Paris
> Le Petit Théâtre (Marija Vukelić): Le repas des sorcières

Ulaznice (20kn) se kupuju pola sata prije početka Festivala.

festival-frankofonije-3

Organizator Festivala male frankofonije je MALO KAZLIŠTE – strani jezici kroz glumu (LE PETIT THÉÂTRE & IL PICCOLO TEATRO) koji nudi kazališne radionice/tečajeve francuskog i talijanskog jezika namijenjene djeci osnovnoškolske dobi. Provode se metodom učenja uz pokret, emociju i glumu.

Proces učenja teži biti što sličniji prirodnom učenju djeteta, a to znači učiti u prirodnim (a ipak pomalo „basnovitim & bajkovitim“) situacijama i svim osjetilima – slušanjem, gledanjem, govorom, dodirom, mirisom, kušanjem.

Djeca na satu gledaju, crtaju, slušaju, oponašaju, ponavljaju. Iako su početnici, uz ponavljanje i pokret, shvaćaju i razumiju. Bez knjige, zadaće, tekst se prati crtežima u bilježnici.

festival-frankofonije-4

Ne uče se gramatička pravila, ona se sama nametnu i ostanu. Nema pismene diplome – diploma je kazališna predstava na kraju godine. Voditeljica i direktorica: Marija Vukelić, prof. francuskog i talijanskog

Više na: https://www.facebook.com/malokazaliste/

Uz dopuštenje: Zlatne riječi
Fotografije: Julio Frangen