Slikovnice koje ćete voljeti čitati ovog ljeta

I ovo je ljeto kao stvoreno za čitanje slikovnica koje će uveseljavati i buditi maštu djeci dok bezbrižno odmaraju u hladu.

Pogledajte zanimljive slikovnice koje ćete zajedno sa svojom djecom jako rado čitati i to zasigurno po nekoliko puta.

lov-cudoviste

Gricko, lov na čudovište

Gricko, čudovište koje gricka knjige, nastavio je svoju avanturu i radi, kao i uvijek, ono što najviše voli.

Ovoga se puta zadržao na polici s publicistikom: projurio je kroz knjigu o svemiru – 3, 2, 1… izletio je kroz onu o brojevima.

Izmiješao je boje, no zadržao je svoju žutu… Napravio je, kao i uvijek, neviđen nered, ostavio za sobom krš i lom. Hoćemo li ga uspjeti zadržati među koricama ove knjige?

Emma Yarlett nagrađivana je spisateljica i ilustratorica. Njezina prva slikovnica prevedena na hrvatski Gricko, čudovište koje gricka knjige prodana je u više od pola milijuna primjeraka na pet kontinenata, dobila je brojne nagrade i pohvale.

Bez sumnje, Gricko je izgrickao svoj put do polica i mašte djece diljem svijeta. Gricko, lov na čudovište druga je njezina knjiga u Profilovu izdanju.

jura

Jura i gospođica Zavissst

Nakon Grigorom Vitezom nagrađene slikovnice Jura i kuckalo protiv dosade u kojoj su autori maštovito pokazali kako svladati dosadu, u novoj slikovnici genijalnog tandema Jura se hvata ukoštac s novim problemom.

Jura je stigao na rođendansku zabavu svog najboljeg prijatelja Roka odjeven u gusara, baš kako je na pozivnici i pisalo. No ondje na našao mnoštvo djece i niti jednog jedinoga gusara!

Iako nije svjestan toga, osjeća zavist i tugu. I brže-bolje pobjegne od svih u dvorište. Ondje nađe svog djeda koji odmah shvati o čemu je riječ i ispriča mu svoju priču o tome kako su on i njegov najbolji prijatelj plovili Amazonom i djedu se pod kožu uvukla zmijica koja se hrani zavišću, rasla je i šaptala ružne stvari.

Nije znao kako se tome othrvati pa je pobjegao s broda i više nikad nije vidio svog najboljeg prijatelja. Jura mu silno želi pomoći i dok daje savjete djedu, shvaća kako će sam svladati tu strašnu guju.

maja

Maja uči kuhati

Kako izgleda kad Maja otkrije svijet kuhanja i čaroliju spajanja novih okusa, doznajte iz nove slikovnice iz serije izdavačkog fenomena uz koji se vežu fascinantni podatci – u svijetu je prodano više od vrtoglavih 105 milijuna ovih slikovnica, a godišnje se samo u Francuskoj proda više od 1,2 milijuna. Maja je prevedena na čak 34 jezika i objavljena u rekordne 52 zemlje.

Uz dopuštenje: Profil knjiga