Spider Man Putovanje kroz Spider svijet u kinima oborio rekorde posjećenosti

Najbolje otvaranje animiranog filma u povijesti studija Sony Pictures, naime novi Spider Man Putovanje kroz Spidersvijet film poharao je kino blagajne i postao broj 1 diljem svijeta po posjećenosti.

Nakon prvog vikenda otvaranja u SAD-u i svijetu, Spider-Man: Putovanje kroz Spider svijet rasturio je blagajne i premašio sva očekivanja o zaradi i kvaliteti.
Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet možete naći u svim kinima, u originalnoj i sinkroniziranoj verziji! Ne propustite ljetni hit koji apsolutno morate pogledati!

POGLEDAJTE TRAILER FILMA SPIDER-MAN:PUTOVANJE KROZ SPIDER-SVIJET

Nakon ponovnog ujedinjenja sa Gwen Stacy, Miles Morales, brooklynski prijateljski nastrojen Spider-Man iz susjedstva katapultira se u drugi svemir, gdje susreće tim Spider-ljudi zaduženih za zaštitu Multiverzuma. Ali kada se heroji sukobe oko toga kako se suočiti s novom prijetnjom, Miles se nađe suprotstavljen drugim Spider junacima i mora ponovno naučiti što znači biti heroj kako bi mogao spasiti ljude koje najviše voli…

U hrvatskim kinima film je otvorio daleko bolje nego prvi nastavak te u prvom vikendu skupio gotovo 11 tisuća gledatelja i sigurno zasjeo na prvo mjesto box officea ovog vikenda.

novi film spider man kino 2023

Pohvale kritičara i oduševljenja gledatelja šire se svim društvenim mrežama, a fenomenalan petak otvaranja u SAD-u ponukao je dizanje procjene o kompletnoj vikend zaradi filma, koju je pak film opet premašio s ukupnih 120 milijuna dolara što je tri put veće otvaranje u SAD-u nego za prvi film.

Već nakon 4 dana prikazivanja, globalno je zaradio 210 milijuna dolara što je dvostruko više od samog budžeta filma te se predviđa da će nastaviti gospodariti box officeom.

U jednakom mjeri u kina su pohrlili i roditelji s djecom koji su gledali odličnu sinkroniziranu verziju (glasove daju Adnan Prohić, Tarik Filipović, Ana Begić Tahiri, Anja Nigović, Dušan Bućan, Ksenija Marinković, Franjo Dijak, Frano Mašković, Daniel Dizdar, Dario Marčac…) i starija publika koja je guštala u originalnoj verziji s titlovima, što je vrlo pohvalno i neobično za žanr animiranih filmova.

animirani film spider man kino 2023

Hvalospjevi oko filma ne prestaju ni danima nakon globalnih premijera
Na stranici Rotten Tomatoes ima 96% od kritike, 95% od publike, a trenutno je na IMdB stranici najbolje ocijenjeni animirani film ikada s iznimno visokom ocjenom od 9.1 na 50 tisuća recenzija.

S obzirom da je prvi film osvojio Oscara i Zlatni globus za najbolje animirani film 2018. godine, te od 7 nominacija na Annie nagradama za animirane filmove pokupio 7 nagrada, vrlo je vjerojatno da će i ovaj film zasjati na nagradnim ceremonijama.

Uz dopuštenje: Con Film