Igranje kod susjeda: obvezna pitanja prije dolaska vašeg djeteta na zabavu

Zajednička igranja u drugoj obitelji s ostalom djecom svakako su zabavan način da djeca razviju prijateljstva i nauče važne društvene vještine.

No, igranje i ostavljanje djeteta u domu druge obitelji također će vaše dijete izložiti novom okruženju.

Prije zajedničkog druženja i igranja s ostalom djecom u kući neke obitelji dobro je razgovarati s drugim roditeljem o kućnim navikama, pravilima i očekivanjima.

To je također sjajna prilika za razmjenu bilo kojih važnih detalja o vašem djetetu, poput alergije na neku hranu ili kućne ljubimce ili nekih drugi bitnih pravila koje je vaše dijete naučilo i usvojilo.

djecaci igranje kod kuce

Nekoliko važnih pitanja prije zajedničkog druženja kod druge obitelji

Tko će nadgledati djecu?

Hoće li roditelj biti kod kuće ili će netko drugi od odraslih biti kod kuće? Hoće li tamo biti starija braća i sestre ili teta koja inače čuva djecu/dijete?

Imate li bazen, trampolin ili bilo koje druge stvari koje su potencijalno nesigurne?

Ako se planira zabava u bazenu ili plivanje, pitajte tko će nadzirati djecu.

Kad su u pitanju djeca mlađa od 5 godina u vodi ili oko nje, svakako treba biti prisutna odrasla osoba koja zna plivati ​​i provoditi prvu pomoć. Starija djeca i tinejdžeri, bez obzira da li znaju plivati ​​trebaju imati prisutnu odraslu osobu koja ih nadgleda.

Trampolini su popularni među djecom i tinejdžerima, ali uzrokuju tisuće ozljeda svake godine, posebno djeci mlađoj od 6 godina. Ozljede se često događaju kada više od jednog djeteta koristi trampolin. Kako su ozljede nažalost česte nadzor odraslih osoba je neophodan.

Koja su vaša pravila o korištenju interneta ili različitih ekrana?

Obitelji imaju različita pravila o tome koji su filmovi ili video igre dopušteni.

Ako ne želite da vaše dijete gleda filmove za koje smatrate da su uznemirujuća ili da igra videoigru za koju smatrate da je neprimjerena, svakako to morate reći roditeljima kod kojih vaše dijete dolazi na igranje.
Možete im to objasniti tako što mislite da vaše dijete još nije spremno za takve vrste sadržaja.

igranje kod kuce

Koji su kućni ljubimci u kući?

Ako obitelj ima kućnog ljubimca, pitajte koliko je spreman prihvatiti drugo dijete, da li je potpuno prijateljski raspoložen za svu djecu. Također, ako vaše dijete ima starahove pri susretu s kućnim ljubimcima ili je uplašeno pri kontaktu sa životinjama svakako obavijestite obitelj u koje vaše dijete odlazi na igranje.

Nažalost, zbog neposrednosti djece i njihovog shvaćanja igre sa životinjama, više od bilo koje druge dobne skupine, djeca su najčešće žrtve ugriza životinja.

kucni ljubimac -miš

Svaki razgovor o vašem djetetu i njegovim navikama, ma koliko se vam se razgovor činio pomalo pretjeran, može biti samo koristan.

Drugim će se roditeljima vjerojatno informacije i pitanja činiti zapravo jako dobrima zato što će znati na što trebaju obratiti pažnju, a veselit će ih što će isto moći pitati i kada će njihovo dijete dolaziti u vaš dom na zajedničko druženje ili igru sa svojim vršnjacima.