Park Vurberk: Adrenalinski užitak za cijelu obitelj

Slovenija je uvijek dobra ideja kad poželite pobjeći iz grada ili istražiti „susjedstvo“, a jedna od odličnih destinacija za cjelodnevni izlet je Pustolovni park Vurberk koji se nalazi na tek sat i pol vožnje automobilom od Zagreba. Nalazi se između Maribora i Ptuja pa poželite li istražiti okolicu lako možete produljiti boravak u „Deželi“ i na nekoliko dana kako biste imali dovoljno vremena za uživanje u prirodi, kulturnoj i povijesnoj baštini, kao i gastronomiji ovog dijela Slovenije.

Smješten u prekrasnoj prirodi nadomak ostataka staroga grada Pustolovni park Vurberk raj je za djecu, ali obožavaju ga i odrasli koji ondje odlaze kako bi stavili stres na stranu i uživali u svježem zraku.

adrenalinski-park-1

Sigurnost na prvom mjestu

Posjetitelji mogu birati između tri adrenalinske staze različite težine postavljene među stablima. Razlikuju se po visini, kao i stupnju spretnosti koja je potrebna kako bi se savladale najrazličitije prepreke izrađene od žice, drveta ili konopca. No razloga za strah nema jer su svi osigurani sigurnosnim pojasevima i sajlama, a pri svakom posjetu parku stručni i srdačni domaćini strpljivo odgovaraju na pitanja i dijele savjete o tome kako se treba ponašati.

adrenalinski-park-3

Poput Indiane Jonesa

Čak i oni kojima visine nisu mile ili nisu obožavatelji takvih avantura često iznenade sami sebe, prepuste se adrenalinskom užitku i upoznaju osjećaj slobode na način koji nisu očekivali. Poput Indiana Jonesa, mali i veliki se spuštaju od jednog do drugog drveta iskušavajući vještinu hodanja po drvenim stupićima ili daskama, a užitak koji se pritom može iskusiti ne može se opisati riječima. Na svakom koraku čeka novi izazov, od klada koje se ljuljaju pod nogama do održavanja ravnoteže na mrežama razvučenima između drveća.

adrenalinski-park-2

Rođendan u adrenalinskom parku

Ponos koji se osjeća nakon savladanih prepreka ne može se opisati riječima, a ljubazni domaćini tvrde da se na ovaj način vježba i koncentracija, usredotočenost i ravnoteža. U to se posjetitelji i sami mogu uvjeriti jer je svako novo ponavljanje lakše, a kako se gubi strah tako raste i osjećaj užitka. Oni koji su skloni akrobacijama u visinama mogu iskušati svoje vještine održavajući ravnotežu na užetu, odnosno slacklineu. Hodanje po napetoj traci već je nekoliko desetljeća pravi hit u parkovima, uz more ili u šumi.

Za razliku od onog u cirkusu, uže ili traka za slackline nije napeta, a vježbom se postižu izvrsni rezultati. Pustolovni park Vurberk organizira i proslave rođendana koje se razlikuju u nekoliko paketa, od klasičnog do bogatijeg koji uključuje brojne zabavne sadržaje poput igara u prirodi te obilja hrane i pića, kao i tortu te fotografiranje kako bi se osigurale uspomene za pamćenje.

adrenalinski-park-5

Ljekovita priroda

U neposrednoj blizini pustolovnog parka Vurberk nalaze se ruševine starog grada koje vrijedi posjetiti jer je u prošlosti bio jedan od najljepših na Dravi. Ondje se nalazilo i lječilište za plućne bolesnike, što mnogo govori o kvaliteti zraka i ljekovitom djelovanju prirode. S vrha se pruža jedinstven pogled na područje od Maribora do Ptuja čineći prekrasnu razglednicu.

Sam pogled na drvorede, polja i kućice u daljini liječi dušu i puni energijom. Ondje se nalazi i pozornica na kojoj se svake godine održavaju filmske projekcije, koncerti i predstave kojima posebnu čar daju upravo bajkoviti zalasci sunca. Poželite li se okrijepiti, ondje je i dražesni kafić u kojem možete kušati craft pivo ili se zagrijati šalicom čaja.

adrenalinski-park-4