Kako se roditelji pripremaju za početak nove školske godine

Provjeravanje školskih knjiga i pribora, vježbanje matematike, pravopisa i gramatike, čitanje.

Sve ovo uskoro čeka roditelje školaraca, a nakon gotovo tri mjeseca praznika, ostajanja vani do mraka, puno gledanja TV-a i igranja igrica, vraćanje u rutinu možda će biti malo teže.

Kako bismo se svi zajedno što lakše prilagodili školskom ritmu, važno je odrediti vrijeme za odlazak na spavanje i buđenje, kao i vrijeme za doručak i zajednički popodnevni ručak, a sve s ciljem da školarci svoje obaveze obave na vrijeme, uz uživanje u svemu što donosi nova školska godina.

Roditelje uz sve ovo čeka još i kupovina odjeće, obuće i svih potrepština za novu školsku godinu. Prije polaska u shopping nije loše napraviti zajednički popis onoga što ćete kupovati.

ecija-1

Na vrhu popisa svakako bi trebala biti kvalitetna školska torba, po mogućnosti anatomska, s obzirom na to da su takve torbe lagane, ali čvrste. One olakšavaju školarcu nošenje stvari, a knjige i bilježnice se u njima neće savijati. Uz torbu, potrebno je kupiti i razne bilježnice, olovke i ostali pribor poput onog za matematiku ili likovni, a školarcima će svakako u obavljaju zadataka pomoći i tableti, laptopi i pametni telefoni.

Primjerice, telefon im pomaže da se ujutro bude, podsjeća ih na odlazak u školu ili izvanškolske aktivnosti, ali i omogućava komunikaciju s vršnjacima pa je tako lakše dogovoriti zajednički odlazak u školu ili poslati informacije o domaćoj zadaći.

„Prije početka škole, svake godine ista priča. Pred nama je kupovina bilježnica, pribora, novih tenisica i sličnog, a važno mi je da u cijeloj toj priči racionalno raspolažem novcem. Uz to, kad krene škola svi ćemo se „hvatati“ s vremenom, obavezama i rasporedom pa nam je bitno da smo stalno „na vezi“.

Djeca, naravno, ne koriste mobitele za vrijeme nastave, ali mi je važno da mi se mogu javiti kad trebam doći po njih. S druge strane, tableti su nam sjajna stvar kao pomoć kod učenja, posebice kad je riječ o ponavljanju gradiva ili gledanju edukativnih videa,“ kaže naša poznata glumica i majka dvaju školaraca Ecija Ojdanić, koja je upravo te stvari nabavila u Tele2 poslovnici na Iblerovom trgu 10 u Zagrebu.

Sve one kojima s dolaskom jeseni stižu i novi troškovi, sigurno će obradovati ponuda koju je s partnerima pripremio Tele2. Naime, kupnjom mobilnog uređaja Samsung Galaxy A50 ili Huawei P Smart Z za jednu kunu odmah, ostatak na rate, uz tarifu RASPALI i BEZBROJ GB, korisnik dobiva na poklon tablet HUAWEI MediaPad T3 10” LTE i 20% popusta za kupnju u Shooster trgovinama.

Školski zadaci, ali i uživanje u omiljenim filmovima, YouTube videima ili igricama bit će lakše na HUAWEI MediaPad T3 10” LTE, moćnom i dugotrajnom tabletu modernog izgleda i kvalitetnog dizajna. Zahvaljujući ovoj sjajnoj ponudi iz Tele2, uz super mobitel na poklon dolazi upravo taj uređaj u vrijednosti 1.699 kn pa je novac moguće potrošiti na nešto drugo, a u tabletu uživati podjednako za školske obveze i zabavu.

Uz sve to, roditeljima je omogućena i dodatna ušteda na tenisicama, torbama, majicama te svim ostalim stvarima iz Shooster asortimana što će svakako olakšati jesensku potrošnju koja je uvijek visoka pred početak školske godine.

Uz dopuštenje: Abeceda komunikacije (sve fotografije)