MyKi pametni sat za bezbrižnije djetinjstvo

Mladi u Hrvatskoj većinu slobodnog vremena provode na internetu, koji im često služi i kao ‘dadilja’ kad roditelji nisu u blizini. Stoga bi nam i njihova sigurnost trebala biti jednako važna tamo kao i u stvarnom svijetu. Alarmantan je podatak kako je razina poznavanja rizika i načina zaštite od prijetnji prisutnih na internetu zabrinjavajuće niska. Djeca, kao niti njihovi roditelji nisu dovoljno educirani o načinima na koje se djeca mogu obraniti od internetskog nasilja.

myki-3

Mladi na društvenim mrežama

Čak 96 posto mladih provodi na internetu više od sat vremena dnevno, a 65 posto djece između sedam i devet godina ima otvoren profil na Facebooku. Polovica ispitanih školaraca koristi društvene mreže za vrijeme nastave. Kao negativne posljedice raširenog korištenja interneta i društvenih mreža ističu se podaci da čak petina mladih prima uvredljive poruke, a djeca koja provode na Facebooku tri ili više sata dnevno imaju slabiji uspjeh u školi, manje samopouzdanja, a često i više emocionalnih poteškoća u ponašanju.

myki-2

Pametni dječji sat

U sklopu inicijative Hrvatski Telekom je u ponudu uveo MyKi, pametni dječji sat koji roditeljima omogućuje da neprestano budu uz svoju djecu. Sat ima ugrađen GPS lokator koji u svakom trenutku roditeljima putem smartphone aplikacije pokazuje gdje se dijete nalazi, a obavlja i jednostavne funkcije primanja i slanja poziva na unaprijed definirane brojeve. Namijenjen je djeci od šest do deset godina kako bi bili u kontaktu s odraslima, ali još uvijek nisu dovoljno zreli za vlastiti pametni telefon.

Sigurnost na putovanjima

Sat je praktičan za svakodnevnu uporabu kako bi dijete bilo sigurno na putu iz škole, trgovine ili u igri s drugom djecom, ali i odličan gadget na putovanjima. Izgubi li mališan roditelje iz vidokruga na aerodromu ili u gužvama na ulici može se trenutno locirati zahvaljujući inteligentnom satu. Osim toga, MyKi djetetu pruža osjećaj sigurnosti u slučaju opasnosti jer nije bespomoćno nego može potražiti pomoć čim osjeti potrebu za zaštitom.

myki-21

Sat, ali i mobitel

MyKi ima SIM karticu i spaja se na mobilnu mrežu pa možete nazvati svoje dijete i razgovarati s njim kad god želite. Vaše dijete također može nazvati vas ili nekog drugog s popisa sigurnih brojeva koje vi odaberete. MyKi pamti aktivnost djeteta čak i ako dođe do prekida veze s mobilnom mrežom. Čim se veza ponovno uspostavi, informacije će biti poslane i vidljive u MyKi aplikaciji. Pritiskom na gumb sat automatski počinje redom zvati listu postavljenih brojeva dok ne uspostavi vezu s jednim od njih.

Potražite još informacija na www.hrvatskitelekom.hr