Besplatna online radionica „Matematika na testu SAT”

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) već se dva desetljeća bavi pripremom i organizacijom standardiziranih testova koji otvaraju mnoga vrata u visokom obrazovanju.

Test SAT jedan je od najpoznatijih testova potrebnih za upis američkih sveučilišta, pa radionica „Matematika na testu SAT” predstavlja dobru priliku za pripremu prije testiranja.

Priprema za upis na preddiplomski studij u SAD-u i postizanje dobrog rezultata na SAT-u važni su za svakog srednjoškolca i budućeg studenta koji donese odluku o studiranju u inozemstvu.

Kako bi pomogao učenicima da se što bolje pripreme i što uspješnije riješe test SAT, Institut za razvoj obrazovanja – jedini ovlašteni centar EducationUSA u Hrvatskoj – organizira besplatnu online radionicu „Matematika na testu SAT”, koja će se održati u četvrtak, 25. ožujka 2021. u 18 sati.

sat-edukacija-1

Što je SAT test?

Scholastic Aptitude Test ili SAT koristi se kao test sposobnosti kandidata pri upisu na preddiplomske studije u SAD-u, a sastoji se od čitanja i pisanja engleskog jezika i matematičkog dijela.

Kako bi učenicima test bio jasniji i kako bi se što uspješnije suočili sa zadacima, obrazovna savjetnica mreže EducationUSA, Ana Uglešić i profesorica matematike te dugogodišnja suradnica IRO-a, Darja Ševeljević Gamoš, na radionici će predstaviti važne informacije o testiranju i dati korisne savjete pomoću kojih će polaznici povećati svoje šanse za odlične rezultate na tom zahtjevnom testu.

Test SAT i dalje je jedan od najvažnijih uvjeta za upis na američke preddiplomske studije. Ukupni broj bodova koji se može ostvariti na testu je 1600, a odvojeno se boduju čitanje i pisanje engleskog jezika i matematički dio. Na ljestvici bodovanja za svaku sekciju moguće je dobiti između 200 i 800 bodova.

Ti bodovi izračunavaju se na temelju ‘sirovog’ rezultata koji je zapravo samo broj točno odgovorenih pitanja. Neodgovorena pitanja ne oduzimaju bodove od općeg rezultata. Iako je svako testiranje zahtjevno, uspješno polaganje ovog testa potvrda je učenikovih sposobnosti i vještina koja otvara velik broj obrazovnih mogućnosti u SAD-u.

Upoznavanje sa strukturom testa na online radionici

Upoznavanje sa strukturom testa i pristupom zadacima predstavlja značajan udio u uspješnosti polaganja ispita i ostvarivanju dobrih rezultata.

Stoga je online radionica „Matematika na testu SAT” dobra prilika za buduće studente kojima će iskusne predavačice dati savjete i pružiti pomoć za ostvarenje željenog rezultata. Osim praktičnih primjera matematičkih zadataka, na radionici će se polaznike informirati i o druga dva dijela ispita.

Za sudjelovanje na radionici potrebna je prijava putem linka: http://bit.ly/3v3ISgp. Pitanja o radionici se mogu postaviti na mail iro@iro.hr, na telefon 01/4555-151 ili putem FB stranice Instituta za razvoj obrazovanja.

Uz dopuštenje: Institut za razvoj obrazovanja (sve fotografije)