Kako studirati u Americi

Američki koledži i sveučilišta predstavit će se hrvatskim učenicima i studentima.

U srijedu, 12. travnja 2017. od 16 do 19 sati održat će se četvrti EducationUSA sajam visokog obrazovanja u hotelu Sheraton, Ul. kneza Borne 2, u Zagrebu. Na sajmu će se predstaviti 9 visokih učilišta iz 7 američkih saveznih država te jedno sveučilište sa sjedištem u Europi.

Prije početka sajma, za hrvatske srednjoškolce, studente i sve zainteresirane Kansas State University i New York University Abu Dhabi održat će interaktivne radionice o pisanju i pripremanju prijava za američka visoka učilišta u periodu od 15 do 16 sati. Sajam u Zagrebu organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) kao dio međunarodne obrazovne turneje američkih sveučilišta koja će posjetiti 7 glavnih gradova Jugoistočne Europe.

EducationUSA sajam visokog obrazovanja jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u izravno od predstavnika američkih visokih učilišta. Na EducationUSA sajmu predstavit će se:
Central Penn College,
Fairleigh Dickinson University,
Foothill and De Anza Colleges,
Kansas State University,
New York University Abu Dhabi,
Rochester Institute of Technology – RIT Croatia,
Savannah College of Art and Design (SCAD),
University of Colorado Boulder,
University of Redlands.

U sklopu sajma Instituta za razvoj obrazovanja organizirat će kutak za standardizirane testove i besplatno obrazovno savjetovanje s informacijama o standardiziranim testovima kao što su TOEFL, GMAT, GRE i SAT koje je potrebno položiti za upis studija u SAD-u.

Ulaz na sajam je slobodan uz obaveznu registraciju.

Uz dopuštenje: Institut za razvoj obrazovanja