Mjesec dana do 17. Sajma visokog obrazovanja i stipendija

Više od 40 izlagača iz Hrvatske i 10 zemalja svijeta predstavlja svoju obrazovnu ponudu i stipendije u sklopu virtualnog Sajma visokog obrazovanja i stipendija.

Institut za razvoj obrazovanja organizira 17. po redu Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS), a drugi po redu u virtualnom izdanju, koji će se održati 13. listopada 2021. od 10:00 do 16:00 sati.

Na SAS-u će prijavljene institucije predstaviti stipendije i druge oblike financijske potpore, studijske programe i širu ponudu za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Posjetitelji SAS-a moći će na jednom mjestu i jednim klikom pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na obrazovne programe u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i pronaći različite mogućnosti za stipendije.

Misija i uloga Sajma

Ono što čini SAS jedinstvenim je njegova duga tradicija uz poseban naglasak na promociji stipendija putem kojih doprinosi širenju pristupa visokom obrazovanju.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO), kao organizator SAS-a, zalaže se za pravedno i dostupno visoko obrazovanje kroz osiguravanje jednakih mogućnosti u obrazovanju svima u skladu sa sposobnostima te je u svom radu posebno usmjeren na podzastupljene i ranjive društvene skupine u ostvarivanju njihovih obrazovnih ciljeva.

Posjetitelje očekuje preko 40 izlagača iz Hrvatske i cijelog svijeta

Na ovogodišnjem SAS-u bit će predstavljeno više od 40 izlagača sa svojim visokoobrazovnim ponudama iz Hrvatske i inozemstva, a najveći broj izlagača dolazi iz Austrije. Prema podacima UNESCO-a, Austrija je za hrvatske studente druga najpoželjnija destinacija za studij, pa će velik dio posjetitelja imati razloga za dolazak na SAS.

Cipar je pak po prvi puta na SAS-u, a predstavit će se sa šest izlagača, uključujući ciparsko Ministarstvo znanosti i kulture te Sveučilište u Cipru.

Među posjećenijim štandovima uvijek su dugogodišnji partneri SAS-a: Agencija za mobilnost i programe EU, Sveučilište u Rijeci, Grad Zadar i Grad Rijeka.

Na SAS-u će svoje stipendije i obrazovne programe predstaviti i izlagači poput veleposlanstva i inozemnih kulturnih centara, nevladinih udruga, zaklada i tvrtki.

Očekuje se sudjelovanje iz čak 10 zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Cipra, SAD-a, Njemačke, Francuske, Kanade, Slovenije, Srbije te Ujedinjenoj Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Svi programi i virtualni štandovi na SAS-u besplatni su za posjetitelje. Potrebno je samo unaprijed ispuniti prijavu putem obrasca kako bi se dobile upute za pristup virtualnom Sajmu.

Obrazac se nalazi na IRO web stranicama, a može se preuzeti i OVDJE.

Uz dopuštenje: Institut za razvoj obrazovanja (sve fotografije)