Obilježavanje 25. godišnjice prestižnog programa Fulbright u Hrvatskoj

Najveće okupljanje dobitnika prestižne stipendije Fulbright u Hrvatskoj s više od 150 uglednih hrvatskih Fulbrightovaca.

Program Fulbright je vodeći program Vlade SAD-a za jačanje međunarodne suradnje u visokom obrazovanju te će se u Hrvatskoj 7. i 8. studenog 2017. u Zagrebu svečano proslaviti 25. godišnjica provođenja ovog uglednog programa u Hrvatskoj. Dvodnevna proslava pod nazivom „fulBRIGHT.future.25“ sastoji se od dva interaktivna događanja koja će tematski propitkivati utjecaj programa Fulbright na društveni i gospodarski razvoj Hrvatske i SAD-a. Poseban naglasak će biti na diskusiji o utjecaju programa Fulbright na internacionalizaciju i kvalitetu visokog obrazovanja.

Oba događanja će okupiti alumnije programa Fulbright te druge ugledne hrvatske i američke goste. Među alumnijima programa Fulbright u Hrvatskoj su Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, bivši ministri Ivan Šimonović, Milena Žic Fuchs i Vesna Pusić. Također, među alumnijima nalaze se i Slavenka Drakulić, Tvrtko Jakovina, Ivan Grdešić, Daria Marjanović, Tena Perišin, Lamija Alečković, Milorad Pupovac, Josip Kregar i dr. Proslavu organizira Veleposlanstvo SAD-a u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH, a Institut za razvoj obrazovanja je koordinator svih događanja vezanih uz proslavu. Detaljnije informacije su dostupne na internetskoj stranici proslave www.fulbright25.com.