Otvorene prijave za stipendijski program „Best of South East“

Otvorene su prijave za stipendijski program „Best of South East“ koji je devetu godinu zaredom organiziran u suradnji Sparkasse Bank i Sveučilišta u Grazu, Montanuniversitaet Leoben te TU Graz. Program je namijenjen studentima prava i ekonomije, studentima tehničkih fakulteta i studentima geologije ili metalurgije, a omogućuje nadogradnju znanja stečenog na dodiplomskom, odnosno, diplomskom studiju te stjecanje iskustva međunarodnog studiranja na nekima od najstarijih austrijskih sveučilišta.

Program uključuje mjesečni džeparac u iznosu od 750 eura (ili 420 eura i osiguran smještaj u jednokrevetnim sobama u jednom od studentskih domova u Grazu), oslobađanje od plaćanja školarine, intenzivan tečaj njemačkog u sveučilišnom jezičnom centru „Treffpunkt Sprachen“ te pokrivanje troškova raznih društvenih i kulturnih događanja tijekom cijele godine. Cilj „Best of South East” programa je tijekom jednogodišnjeg boravka u Grazu kroz kombinaciju studija s praksom ili obukom u jednoj od vodećih bankarskih institucija u Štajerskoj stipendistima omogućiti razvijanje i učenje u međukulturalnom okruženju.

Sve prednosti ovoga programa istaknula je i jedna od prošlogodišnjih stipendistica Marija Lonjak:
„Moje iskustvo u Grazu je jedno predivno iskustvo, koje je imalo veliki utjecaj na mene i moj osobni razvoj te bih ga poželjela svakom studentu koji bi volio odraditi praksu u internacionalnoj bankarskoj instituciji s dugogodišnjem iskustvom poslovanja. Sudjelovala sam u trainee programu koji se sastojao od 10 mjeseci rada u različitim odjelima unutar Steiermärkische Sparkasse te završni, jedanaesti mjesec prakse u Erste banci u Zagrebu. U Grazu sam kroz rotacije prošla 15 odjela unutar Sparkasse, od filijale, kontrolinga, HR, interne revizije. U Zagrebu sam odradila praksu u Sektoru razvoja i podrške poslovanju korporativnih klijenata i financijskih tržišta, gdje sam dobila i priliku za posao koji radim već mjesec dana i jako sam zadovoljna.

Više o programu i prijavama moguće je pronaći na linku: https://www.erstebank.hr/hr/karijere/best-of-south-east.

Studenti prava i ekonomije (10 mjesta) mogu se prijaviti do 7. prosinca 2017. godine, dok se studenti tehničkih fakulteta (2 mjesta) mogu prijaviti do 12. prosinca 2017. godine. Za studente geologije/metalurgije (2 mjesta) prijave su moguće do 8. prosinca 2017. godine.