Škola DID Deutsch-Institut

Naučite, osvježite ili nadogradite svoje znanje njemačkog jezika u bečkoj školi. Grad snova, kulture i povijesti.

Glavni biser Austrije dom je slavnih koncertnih dvorana, vrhunskih koncerata, bogatih muzeja, opere i kazališta. Ujedno je i sedmi najveći grad u Europi po broju stanovnika unutar granica grada. Senzacionalno uređen i uredan grad, gdje je svaka fasada čista i svaki ukras na svom mjestu, čini se pravim arhitektonskim draguljem u Europi.

Centar grada okružuje veliki kružni bulevar Ringstrasse i na njemu se nalaze brojne znamenitosti: veličanstvena zgrada Parlamenta (Reichstratsgebäude), koja na rampi ispred ulaza krasi prekrasna fontana Atene Palade; monumentalna zgrada Gradske skupštine (Rathouse) koja sadrži prostorije za razne balove i koncerte, a svojim prekrasnim gotičkim stilom, svake godine privlači nevjerojatan broj turista; dragocjeni Muzej Albertina, koji danas sadrži jednu od najznačajnijih zbirki na svijetu; Dvorsko kazalište (Burgteatar), jedno od najuglednijih kazališnih institucija s višestoljetnom njemačkom tradicijom; sjedište nekadašnjeg moćnog Habsburškog carstva, carska palača Hofburg; Palača Schönbrunn, koja je nekoć korištena kao ljetna rezidencija Habsburgovaca od 18. do 20. stoljeća.; te Bečka državna opera, koja je danas jedna od najvažnijih opernih kuća, kako u Beču tako i u svijetu.

atena--parlament

Beč je također grad brojnih kafića i lijepih restorana u kojima možete probati čuvene bečke specijalitete: sacher torte (za koju možete čekati u redu i do dva sata, u poznatom hotelu Saher), wiener melange kava, bečka šnicla… Mnoga imena iz kulture i umjetnosti, kao Sigmund Freud, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven i Friedensreich Hundertwasser mogu se susresti ovdje; svi su oni ostavili trag u Beču.

Ali, osim svega nabrojanog, Beč se također može pohvaliti i školom DID Deutsch-Institut. “Koliko jezika znaš, toliko vrijediš “ – kaže stara poslovica, a naučiti strani jezik u izvornom okruženju je prednost koja se ne bi smjela propustiti. Stoga, preporučujemo Vam školu DID – Deutsch Institut, koja će Vam ponuditi učenje stranog jezika kroz suvremene metode.

bec-02

Škola DID Deutsch-Institut

Ljetni centar u kojem je smještena škola DID Deutsch Institut nalazi se u središtu Beča na udaljenosti 15 minuta hoda od palače Belvedere. Centar je otvoren 2013. godine te polaznicima nudi vrlo moderne i dobro opremljene učionice, prostorije za druženje polaznika s biljarom, praonicu rublja, kantinu te lounge s pristupom internetu. Lokacija u srcu Beča, nekoliko koraka od poznatih građevina u centru grada, pruža mnoštvo mogućnosti za razglede, zabavu, ali i dobar shopping.

Grupni polazak na tečaj jezika u inozemstvo preporučujemo mladim polaznicima, posebno onima koji putuju prvi puta. Grupu čini najmanje 15, a najviše 20 polaznika. Time agencija želi postići optimalan omjer broja naših polaznika prema ukupnom broju polaznika iz drugih zemalja u svakoj školi.

ucenici

Smještaj

Smještaj polaznika organiziran je u hostelu u višekrevetnoj (dvokrevetnim ili četverokrevetnim) sobi s kupaonicom. Uobičajena je procedura da škole naplaćuju od polaznika depozit za slučaj štete na prvi dan dolaska u školu koji se prilikom odlaska vraća ako je smještajna jedinica neoštećena. Iznos depozita je 50 EUR. Na dan dolaska polaznicima se predstavlja kućni red, a sva načinjena šteta zbog nepoštivanja kućnog reda naplaćuje se izravno od polaznika.

Prehrana polaznika organizirana je na osnovi punog pansiona što uključuje doručak, ručak i večeru. Svi obroci su jednostavni i internacionalni. Izbor i vrsta jela te normativi podliježu pravilnicima o organiziranoj studentskoj prehrani zemlje u koju putujete.

Korisne informacije vezane uz grupni polazak

Osoba, najčešće profesor stranih jezika, koja s polaznicima putuje i boravi tijekom cijelog putovanja, brine se o redovitom pohađanju nastave i drugih organiziranih aktivnosti, pomaže polaznicima u izvršavanju obaveza te ih prati na izlete i razglede koji su uključeni u osnovni paket aranžman, a organizira ih škola. Grupu na odredištu čekaju predstavnici škole i organiziraju prijevoz do smještajnog objekta nakon čega slijedi registracija polaznika i raspored smještaja po sobama. Prvi obrok na dan dolaska je uglavnom večera. Prvi radni dan u školi testira se znanje polaznika, te se na temelju ostvarenih rezultata testiranja raspoređuju po grupama. Škola vodi računa da u jednoj radnoj grupi od najviše 15 polaznika bude što manje učenika s istog govornog područja. Ako polaznik nije zadovoljan svojim rasporedom u grupu, o tome mora odmah obavijestiti svog pratitelja koji će učiniti sve potrebne aktivnosti kako bi se ponovilo testiranje ili pronašlo zadovoljavajuće rješenje.

bec-04

Svaki tjedan organizirano je 20 nastavnih sati izabranog jezika (4 nastavna sata dnevno). Jedan nastavni sat traje 45 minuta. Nastava se održava jedan tjedan ujutro a jedan popodne. Na kraju tečaja svaki polaznik dobiva certifikat o završenom tečaju. Ako polaznici žele, može se prilikom prijave zatražiti rezervacija intenzivnog tečaja koji sadrži 24 nastavna sata tjedno i doplaćuje se 700 kn za 2 tjedna. Škola osigurava korištenje knjiga i nastavnih materijala koji se mogu i kupiti u školi. Preporučujemo da polaznici ponesu svoj mali rječnik, gramatiku, bilježnicu i pribor za pisanje.

Škola organizira izlete u bližu i dalju okolicu Beča, a broj izleta uključen je u cijenu osnovnog aranžmana. Organizirani su prijevoz i vođenje, a ulaznice u objekte koji se posjećuju plaćaju se na licu mjesta. Škola također organizira program sportskih, zabavnih i kulturnih aktivnosti tijekom popodnevnih i večernjih sati kad se pod vodstvom animatora, pratitelja i stručnog osoblja potiče komunikacija između polaznika raznih nacionalnih pripadnosti i govornih područja.

bec-05

Slobodno vrijeme

Krenite u popodnevnu šetnju najljepšim gradskim parkom u Beču, Stadtpark. Park je idealan za popodnevne piknike ili uživanje u prirodnoj ljepoti u centru grada. Park je najbogatiji park u Beču što se tiče arhitektonskih i kiparskih djela i upravo se u njemu nalaze mnogobrojni spomenici među kojima se najviše ističe zlatni spomenik Johanna Straussa te spomenici Roberta Stolza, Franza Schuberta, Franza Lehara i mnogih drugih. Razlozi zbog kojeg je ovaj park još posebniji su raznovrsnim festivalima koji se održavaju, a među najpoznatijim je Bečki festival užitka, koji okuplja mnogobrojne izlagače gurmanskih delicija.

Nakon Stadtparka, preporučujemo Vam obilazak Dvorskog vrta (Burggarten), u kojem se smjestio spomenik cijenjenog skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta. Ova prekrasna skulptura prikazuje samog Mozarta a ispred njega nalazi se cvjetni tepih, koji je uobličen u violinski ključ. Ovo mjesto jedno je od najomiljenijih destinacija za sve ljubitelje klasične glazbe.

Na samom kraju možete posjetiti i park koji se smjestio kod Gradske skupštine. Park ima simetričan raspored i smjestio se između Sveučilišta i Parlamenta. Dvije polovice parka odvoje su trgom Gradske skupštine, gdje se održavaju mnogobrojna događanja tijekom cijele godine. Najpoznatija događanja zasigurno su Božićni sajam tijekom zime i Bečki Music Film Festival u ljetnim mjesecima.

park

Ako želite dan iskoristiti za shopping, imamo odličnu preporuku za vas. Posjetite velike trgovačke centre, suvenirnice te velike ulice prepunih trgovina, koje vas pozivaju na shopping čaroliju. Najpoznatija shopping ulica u gradu je Mariahilferstrasse, koja se podijelila na unutarnji i vanjski dio (Innere Mariahilferstraße i Außere Mariahilferstraße). Hodajući ulicom pronaći ćete veliki broj svjetskih i gradskih robnih kuća, poput Manga, Mexx, Zare, Cartier, Armani, Diesel, Tommy Hilfiger , Swarovski, Tiffany & Co., te Burberry.

Osnovni bonton ponašanja u Austriji

  • Kada se prvi puta upoznajete s nekom osobom, kontakt će biti vrlo formalan. Nakon nekoliko susreta, Austrijanci će biti opušteniji te će razgovor biti neformalan i prirodan.
  • Austrijanci paze na rukovanje. Bitno je rukovati se i na početku i na kraju sastanka – time prikazujete društvenu ljubaznost. Uobičajeni pozdravi uz rukovanje uključuju i Guten Morgen (Dobro jutro) , Guten Tag (Dobar dan) i Guten Abend (Dobro večer). Neće vas pitati “kako ste”, osim ako ne žele čuti detalje o vašem zdravlju.
  • Kada se javljate na telefon, nemojte govoriti samo “Halo” ili “Ja” – to se smatra nepristojnim – već uvijek pripazite da uz to kažete i svoje prezime. Ako vidite na zaslonu mobitela broj vašeg prijatelje, možete reći samo svoje ime.
  • Pušenje nije dozvoljeno na većini javnih mjesta. U mnogim restoranima i kafićima postoji poseban prostor za pušače.
  • Stavljajte papir u papir za smeće, reciklirajte te ako napravite nered na stepenicama, počistite za sobom.
  • Austrijanci vole tihu atmosferu te organiziranost.
  • Zajednički prostor u učionicama držite urednim.
  • Iako je kašnjenje relativno zajednička mana svih mladih Austrijanaca, profesori žele da na sat dođete na vrijeme i da sa sobom ponesete sve potrebne materijale. Neorganiziranost i ne odgovornost je velika mana.

Korisne informacije

> Cijena 48-satne karte za javni prijevoz (WienerLinien) iznosi 10€,a voziti se možete tramvajem, metroom, autobusom ili prigradskim vlakom.
> Od dokumenata za putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja vrijedi najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju!
> Ako ste se odlučili na tečaj, najavite svoj dolazak najkasnije tjedan dana prije dolaska.