Studiranje u Velikoj Britaniji uz zajam koji pokriva troškove školarine

Posljednja prilika za upis studija u Velikoj Britaniji uz zajam koji pokriva troškove školarine!

Svi studenti iz Europske Unije koji započnu studij prije 31. srpnja 2021. godine i dalje će moći ostvariti pravo na studentski zajam tijekom cijelog razdoblja studija te su oni posljednji koji će moći iskoristiti tu pogodnost.

Coventry University prvo je britansko sveučilište koje je otvorilo novi rok za upis preddiplomskih studija u srpnju 2021., što je idealna prilika za sve maturante koji su neodlučni ili su propustili rokove za prijavu željenih sveučilišta u UK-u.

Uvjet za dobivanje studentskog zajma koji pokriva troškove školarine jest da studenti započnu studij u srpnju, odnosno dva mjeseca ranije nego uobičajeno, ali online.

Dvomjesečni virtualni modul naziva Be the Change uključivat će zadatke i obaveze koje će studenti morati obaviti kako bi nastavili svoj studij, ali i aktivnosti poput Virtual World Tour u sklopu koje će moći istraživati kontinente te se umrežavati sa studentima iz cijeloga svijeta.

Coventry University jedno je od najpopularnijih sveučilišta u Engleskoj

Svojim studentima nudi vrhunsko obrazovanje, najmodernije objekte, motivirajuće okruženje i strateški položaj u blizini Londona.

Bez dodatne naknade, studenti imaju mogućnost prakse ili studentske razmjene čime stječu vještine i iskustva koja ih čine konkurentnijima na tržištu rada po završetku studija. Coventry University proglašeno je sveučilištem godine prema iskustvu studenata u The Times and Sunday Times Good University Guide 2019.

Kako bi što većem broju studenata iz EU-a omogućilo vrhunsko obrazovanje u njihovoj instituciji, ovo je sveučilište prilagodilo koncept studiranja te tako većem broju studenata dalo priliku da studiraju uz olakšavajući financijski aspekt.

„Zajam za preddiplomsku razinu studija u Velikoj Britaniji vraća se po završetku samoga studiju u iznosu od 9% sume novca koja prelazi određeni minimum za svaku državu.

Primjerice, za Hrvatsku je taj minimum oko 5500 kuna neto te se zajam vraća isplatom od 9% od iznosa koji prelazi taj minimum. Drugim riječima, ako osoba zarađuje 6500 kn neto, vraća 9% od tih 1000 kn iznad minimuma.

U UK-u je tijekom akademske godine moguće raditi 20 sati mjesečno, a u period kada student nema akademskih obveza bez ograničenja. Minimalna satnica je 7 funti.

Mnogi misle da je studij u Velikoj Britaniji, koja ima najbolji obrazovni studij u Europi, nedostižan, no to nije slučaj. Studentski zajam omogućuje studentima iz Hrvatske najbolje moguće obrazovanje uz prihvatljive troškove”, objasnio je Filip Cirkvenčić, obrazovni savjetnik u agenciji za obrazovanje u inozemstvu IntegralEdu.

Posljedice Brexita

Zbog posljedica Brexita, od 1. siječnja ove godine uvjeti za upis studija u Velikoj Britaniji značajno su se promijenili za studente iz Hrvatske i ostalih zemalja Europske Unije.

Promijenio se iznos školarine za EU studente koji sad iznosi jednako kao i za internacionalne, bit će im izdana posebna studentska viza, a zdravstveno će osiguranje morati pokriti u vlastitom trošku.

Unatoč tome, zainteresirani učenici i studenti ne trebaju biti obeshrabreni jer brojna britanska sveučilišta nude stipendije kroz cijelo trajanje studija, a neka od njih zadržala su i stare iznose školarina. Također, nakon diplomiranja na britanskom sveučilištu, naši će studenti ostvariti pravo na radnu vizu u trajanju od dvije godine.

Besplatni virtualni događaj agencije IntegralEdu o inženjerskim studijima ugostit će, između ostalih, i predstavnike sa sveučilišta Coventry.

Uz prezentacije o zanimanjima budućnosti iz područja STEM-a, na događaju će biti moguće i razgovarati te postaviti sva pitanja o studiju u inozemstvu direktno predstavnicima s Coventry, ali i mnogih drugih sveučilišta.
Više informacije doznajte OVDJE .

Uz dopuštenje: IntegralEdu World Education Academy