Upoznajte svjetsko obrazovanje u Zagrebu!

World Education Academy, događaj posvećen svjetskom obrazovanju, 15. će svibnja od 10 do 18 sati u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik okupiti učenike i njihove roditelje zainteresirane za obrazovanje u inozemstvu.

Cilj događaja je predstaviti najnovije trendove i omogućiti besplatne savjete o obrazovanju na vrhunskim sveučilištima i školama u inozemstvu te će i ove godine posjetitelji imati priliku slušati prezentacije, konzultirati se s obrazovnim savjetnicima i predstavnicima sveučilišta o odabiru i procesu prijave na željeno sveučilište u inozemstvu te se upoznati s programom profesionalne orijentaciji koja će im pomoći u odabiru odgovarajućeg studija, odnosno karijere.

Posljednje prilike za studentski zajam u UK-u

Jedna od prezentacija na kojoj će posjetitelji moći sudjelovati jest prezentacija o studiju u Velikoj Britaniji. Iako je Brexit promijenio princip obrazovanja za studente iz EU-a, mnoga britanska sveučilišta nude velikodušne stipendije kroz cijelo trajanje studija koje mogu pokriti čak 30-40% školarine, a neka od njih zadržala su i stare iznose školarina.

obrazovanje-360-1

Svi EU studenti koji upišu studij u Velikoj Britaniji do 31. srpnja ove godine ostvaruju pravo na studentski zajam koji u potpunosti pokriva troškove školarine tijekom cijelog razdoblja studija. Coventry University jedino je britansko sveučilište koje je otvorilo upise u srpnju kako bi i ove godine EU studenti ostvarili pravo na financijsku potporu koju su imali prije Brexita te je upravo zbog toga ova mogućnost toliko važna za sve trenutne maturante.

Prezentacija će predstaviti britanski, ujedno i najbolji obrazovni sustav u Europi, s naglaskom na financijski aspekt. Maturanti će tako saznati detaljne informacije o tome kako i ove godine mogu dobiti zajam za studij u UK-u, dok će za sve ostale biti predstavljene stipendije pomoću kojih studij u Velikoj Britaniji prestaje biti nedostižan.

Prvi korak je najbitniji – odaberi studij i karijeru budućnosti

Svim budućim studentima koji nisu sigurni u kojem bi se području najbolje pronašli ili na koji bi se dio industrije trebali fokusirati koristit će prezentacija o pravilnom odabiru studija i buduće karijere. Na ovoj će se prezentaciji predstaviti program profesionalne orijentacije – kako se provodi i zašto je izvrstan korak na koji se učenici u sve većem broju odlučuju prije upisa studija.

Na prezentaciji će biti predstavljeni najbolji studijski programi na cijenjenim europskim obrazovnim institucijama, od Danske, Nizozemske, Velike Britanije, Irske do Švicarske i Švedske. Uz to, posjetitelji će imati priliku informirati se o sve popularnijim studijima koji su usmjereni na pripremanje studenata za karijere budućnosti. Game Development, Artificial Intelligence i Software Engineering samo su neki od takvih programa.

Kada je u pitanju odabir studija u inozemstvu, Nizozemska je jedno od najbrže rastućih odredišta upravo zbog povoljnih školarina i velikog izbora studija na engleskom jeziku u raznim područjima. Predstavnici s nizozemskog sveučilišta Fontys University of Applied Sciences također će predstaviti svoje sveučilište na ovogodišnjem WEA-u.

obrazovanje-360-2

Nakon informiranja o Nizozemskoj kao studentskoj destinaciji te Fontysu općenito, budući će studenti moći postavljati pitanja, sudjelovati u radionicama ili posjetiti individualne konzultacije s predstavnicima sveučilišta.

Poznato je da je Švicarska glavna destinacija kad je u pitanju studij menadžmenta u hotelijerstvu, ugostiteljstvu, turizmu i srodnim granama. Na World Education Academy u Zagrebu, najbolje od švicarskog obrazovanja predstavit će Hotel and Tourism Management Institute, čiji će predstavnici također biti dostupni za sva pitanja i individualne konzultacije.

Kako se registrirati

Na događaju koji će svi zainteresirani moći posjetiti uživo poštovat će se sve propisane epidemiološke mjere te je iz istoga razloga svoje mjesto za željenu prezentaciju potrebno rezervirati registracijom.

Sudjelovanje na događaju World Education Academy u potpunosti je besplatno, registracija je moguća na sljedećoj poveznici, a na istome mjestu možete saznati i više informacija o samome događaju.

Uz dopuštenje: Integral Edukacijski Programi (sve fotografije)