Vremeplovom do mature

Izdavačka kuća Profil Klett objavila je „Vremeplovom do mature“ – jedinstven priručnik za pripremu ispita iz Hrvatskoga jezika na državnoj maturi.

Priručnik sadrži pripreme za polaganje ispita i pisanje eseja. Dostupan je u tiskanom i digitalnom izdanju. Digitalno izdanje može se koristiti na više platformi, a jednim ste klikom na željenom poglavlju i brzo pretražujete pojmove.

vremeplovom-do-mature-1Priručnik Vremeplovom do mature pripremio je autorski tim predvođen dr. sc. Dragicom Dujmović Markusi, a namijenjen je ponavljanju i usvajanju gradiva Hrvatskoga jezika. Sastoji se od triju cjelina: prve dvije cjeline služe kao priprema za polaganje prvoga dijela ispita (test), a u trećoj cjelini obrađuje se pisanje školskoga eseja.

Suvremenim digitalnim izdanjem uđite u vremeplov i naučite sve za polaganje mature iz Hrvatskog jezika.

Digitalna inačica posebno je atraktivna jer na jednostavan i pregledan način omogućuje brzo pronalaženje pojmova, označavanje i rješavanje testova, a može se koristiti na nizu različitih platformi (od mobilnih uređaja do stolnih računala).
Pripremili smo i tiskano izdanje ako želite učiti na tradicionalan način.

Priručnik obrađuje teoriju i povijest književnosti, jezične sadržaje te razrađuje primjere kako napisati školski esej. Budući da se pisanje eseja na državnoj maturi vrednuje s 50% bodova, pisanju eseja posvećena je zasebna cjelina.

U sve cjeline uključeni su i testovi kako bi učenici mogli provjeriti naučeno, a na kraju se nalazi ogledni ispit (tzv. probni ispit) namijenjen provjeri znanja.

Priručnik se može kupiti preko web shopa na www.profil-klett.hr te u knjižarama prodajnih partnera.