Izniman uspjeh zagrebačkih gimnazijalaca na međunarodnoj debatnoj konferenciji

Zagrebački gimnazijalci ostvarili su sjajan uspjeh na debatnoj konferenciji u Kopenhagenu.

Nagradu za najboljeg delegata unutar jednog od deset odbora debatne konferencije koja simulira rad Ujedinjenih naroda dobila su čak četiri učenika Prve privatne gimnazije iz Zagreba!

otvoreni-dan-ppg

Jolanda Beriša osvojila je titulu najboljeg delegata UNHCR odbora, Roko Stojadinović Lozica je proglašen najboljim delegatom Vijeća sigurnosti, Petar Galinec je najbolji delegat SPECOL-a, a Lucia Tolj je proglašena najboljim delegatom ECOSOC-a.

Učenici zagrebačke Prve privatne gimnazije upravo su se vratili s učeničke razmjene u prestižnoj gimnaziji Rysensteen, školi s najboljim rezultatima na državnoj maturi u Kraljevini Danskoj. Riječ je o razmjeni učenika s projektnom nastavom na engleskom jeziku, u sklopu koje jednom godišnje Danci dolaze u goste u Prvu privatnu gimnaziju, a jednom godišnje zagrebački učenici putuju u Kopenhagen.

prof-maja-breitenfeld

RysMUN je međunarodna debatna konferencija u kojoj se sudionici uče izazovima međunarodnog pregovaranja i diplomacije, simulirajući rad Ujedinjenih naroda. Prva privatna gimnazija je jedina škola iz Hrvatske koja sudjeluje na ovoj konferenciji te dugi niz godina njeguje međunarodnu suradnju kroz sudjelovanje na mnogim debatnim konferencijama te projektima: Najveća svjetska lekcija, European Schools for a Living Planet, eTwinning Earth Hour, Energy4You, Nanoyou, Spring Day itd. Već 13 godina učenici PPG-a debatiraju na najvećoj svjetskoj debatnoj konferenciji za srednjoškolce Harvard Model United Nations, u organizaciji Sveučilišta Harvard, a također su sudjelovali na sličnoj konferenciji Sveučilišta Yale.

– Paralelno s odvijanjem učeničke razmjene 15 odabranih učenika sudjelovalo je na međunarodnoj debatnoj konferenciji za srednjoškolce RysMUN, zajedno s delegatima iz Danske, Španjolske, Njemačke, Francuske, Kanade, Indije i Egipta. Jako smo ponosni na njih jer su pomeli konkurenciju pred sobom! – izjavila je ravnateljica prof. Maja Breitenfeld koja je ovaj vikend sa svojim timom profesora i učenika organizirala jubilarni Otvoreni dan škole prepun događanja, radionica, kvizova, predstava i nastupom školskog benda te na taj način pokazala uspjehe kroz 30 godina rada ove škole.

Uz dopuštenje: Priredba (sve fotografije)