Kako do studentske vize za studiranje u SAD

Ovog četvrtka, 14. 7. 2022. svi zainteresirani za studij u SAD-u moći će dobiti više informacija o studentskim vizama potrebnima za studij u toj zemlji na zanimljivom webinaru koji se održava u okviru programa Obrazovni četvrtak u IRO-u.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj, ovaj četvrtak organizira pretposljednji webinar iz programa Obrazovni četvrtak u IRO-u prije ljetne stanke.

Riječ je o webinaru o studentskim vizama za studij u SAD-u, na kojem će IRO uz pomoć Veleposlanstva SAD-a dati odgovore na brojna pitanja budućih studenata u Americi o postupku prijave za studentsku vizu te ostalim detaljima vezanima uz vize koje omogućuju studiranje u SAD-u.

Zašto su potrebne studentske vize za studij u SAD-u?

Nedavno je Hrvatska formalno imenovana 40. članicom Programa izuzeća od vize (Visa Waiver Program) pa je većini poznata činjenica da zbog toga hrvatskim državljanima koji planiraju putovanje u SAD u turističke ili poslovne svrhe nije potrebna viza za ulazak u tu zemlju.

Međutim, važno je naglasiti i da je posjetiteljima koji planiraju ulazak u SAD u okviru Programa izuzeća od vize dozvoljeno boraviti u toj zemlji samo tijekom 90 dana te da će posjetiteljima koji planiraju duži boravak u SAD-u, primjerice radi studiranja ili odlaska na Work and Travel program, ipak biti potrebna viza.

studentske vize za SAD Ameriku

Kako do studentske vize u SAD?

SAD je već dugi niz godina izrazito popularna obrazovna destinacija za studente iz mnogih zemalja diljem svijeta, a u Hrvatskoj se nalazi među top 10 obrazovnih destinacija hrvatskih studenata, stoga je važno da svi koji svoje obrazovanje planiraju nastaviti u SAD-u znaju koji je postupak prijave za studij u toj zemlji, ali i koji su im dokumenti potrebni za ostvarivanje tog cilja.

Jedan od tih dokumenata svakako je i studentska viza. Za dobivanje studentske vize potrebno je biti upisan na neko od certificiranih visokih učilišta u SAD-u koje primljenom studentu izdaje obrazac I-20 na temelju kojega se student registrira u sustav SEVIS (Student and Exchange Visitor Information System) i traži studentsku vizu od Veleposlanstva SAD-a.

Više informacija o studentskim vizama

Budući da svake godine mnogi hrvatski studenti odlaze na studij u SAD te su im potrebne informacije o postupku dobivanja vize za studij, IRO je organizirao informativni webinar za sve one kojima je potrebno više informacija o ovoj temi.

Sudionici će dobiti sve potrebne informacije o vrstama studentskih viza, načinu prijave za studentsku vizu te intervjuu za dobivanje vize iz prve ruke, od gošće iz Konzularnog odjela Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.

Webinar će se održati u četvrtak, 14. srpnja 2022., u 13:00 sati.
Sudjelovanje je besplatno, a registracija obavezna.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje preko sljedeće poveznice: https://bit.ly/3nHLdv2.

vize za Ameriku studiranje

Više informacija o studiranju u Americi

Više informacija o studiranju u SAD-u i uslugama koje pruža EducationUSA centar u IRO-u mogu se pronaći OVDJE.
Dodatne informacije dostupne su i na Facebook stranici i Instagram profilu EducationUSA centra u Hrvatskoj.

***

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) već više od 20 godina pruža besplatne i nepristrane informacije o mogućnostima studiranja i dobivanja financijske potpore za studij u Hrvatskoj i inozemstvu.

IRO je jedini ovlašteni centar mreže EducationUSA u Hrvatskoj koji pruža informacije o američkom sustavu visokog obrazovanja i mogućnostima studiranja u SAD-u uz potporu američkog State Departmenta i Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.