Pet razloga zašto posjetiti sajam američkih sveučilišta

Četvrti EducationUSA sajam visokog obrazovanja u hotelu Sheraton predstavio je 9 visokih učilišta iz 7 američkih saveznih država.

EducationUSA sajam visokog obrazovanja jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u izravno od predstavnika američkih visokih učilišta.

Sajam u Zagrebu organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) kao dio međunarodne obrazovne turneje američkih sveučilišta koja će posjetiti 7 glavnih gradova Jugoistočne Europe.

Detaljnije informacije dostupne su na internetskoj stranici http://www.iro.hr i Facebook stranici EducationUSA Croatia https://www.facebook.com/EducationUSA.Croatia.

Izdvajamo pet glavnih razloga zašto srednjoškolci i studenti trebaju posjetiti sajam:

1. INFORMACIJE O STUDIRANJU U SAD-u

Saznaj sve o prijavnom procesu, potrebnoj dokumentacija i prijavnim rokovima za upis studija u SAD-u izravno od predstavnika 9 visokih američkih učilišta. Na sajmu Vas očekuju: University of Colorado Boulder, Fairleigh Dickinson University, Kansas State University, University of Redlands, Central Penn College, Savannah College of Art and Design (SCAD), Foothill and De Anza Colleges, New York University Abu Dhabi, Rochester Institute of Technology – RIT Croatia.

2. STIPENDIJE

Američke obrazovne institucije na sajmu, predstavit će svoje stipendije za kandidate iz Hrvatske. Izlagači će posjetiteljima predstaviti djelomične i potpune stipendije iz gotovo svih disciplina za tri razine studija.

3. PREDAVANJA I RADIONICE

Prije početka sajma, za hrvatske srednjoškolce, studente i sve zainteresirane Kansas State University i New York University Abu Dhabi održat će interaktivne radionice o pisanju i pripremanju prijava za američka visoka učilišta u periodu od 15 do 16 sati. Teme i govornici:

> Andrea Vagi, NYU Abu Dhabi: Kako sastaviti uspješnu prijavu za američka sveučilišta?
> Anna McCullough, Kansas State University: Dvopredmetni studij na američkim sveučilištima: što, zašto, kako?

4. DRUŽENJE SA STIPENDISTIMA

Obrazovne savjetnice EducationUSA mreže i stipendisti prestižnog američkog programa stipendiranja Fulbright te stipendistica Benjamin Franklin programa posjetiteljima će pružati savjete o izboru, financijskoj potpori i prijavi za studij u SAD-u.

5. KUTAK ZA STANDARDIZIRANE TESTOVE

U sklopu sajma Instituta za razvoj obrazovanja organizirat će kutak za standardizirane testove i besplatno obrazovno savjetovanje s informacijama o standardiziranim testovima kao što su TOEFL, GMAT, GRE i SAT koje je potrebno položiti za upis studija u SAD-u.

Ulaz na sajam je slobodan uz obaveznu registraciju. Registracija će biti moguća i pri ulasku na dan održavanja sajma, no za brži ulazak preporučamo registraciju unaprijed, na sljedećoj poveznici: https://goo.gl/Kyz9TY

Detaljnije informacije dostupne su na internetskoj stranici http://www.iro.hr i Facebook stranici EducationUSA Croatia https://www.facebook.com/EducationUSA.Croatia.

education-usa-sajam

Uz dopuštenje: Instituta za razvoj obrazovanja