Focaccia popularna talijanska pogača s cherry rajčicom – recept koji oduševljava

Mirisna pogača, čiji nam je tradicionalni talijanski recept otkrio chef Saša Polojac, a često se radi jer je jednostavna za pripravljanje te je savršena kao fina večera ili popularan međuobrok od kojeg se može napraviti fini sendvič.

Popularna pogača u Talijana odavno je zauzela svoje počasno mjesto na našim stolovima, a možete je pripremiti i s maslinama, ako ih djeca vole:)

Focaccia recept za pogacu s rajcicom

Focaccia – sastojci za recept

500 g brašna
1 žličica soli
4 žlice maslinovog ulja
250 ml mineralne gazirane vode
7 g suhog kvasca ili 21 g svježeg kvasca

Za posuti na kruh
4-6 žlica maslinovog ulja
Krupna sol
1 grančica ružmarina
10 do 15 malih cherry rajčica

Priprema Focaccie

U mineralnoj vodi razmutiti kvasac i pustiti da se digne. Brašno pomiješati sa suhim sastojcima, dodati kvasac i zamijesiti tijesto.
Premazati maslinovim uljem, pokriti i pustiti da se digne.

Tijesto oblikovati rukama i valjkom na pliticu prekrivenu papirom za pečenje. Složiti rajčice, prekriti folijom i pustiti da se tijesto opet digne.

Tijesto stiskati prstima i posuti maslinovim uljem te ružmarinom, pustiti da odmori još 10 minuta.

Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva i peći oko 20-30 minuta.
Gotovu Focaccia prekriti vlažnom krpom i pustiti da odstoji prije jela 15-tak minuta.

Dobar tek!

Recept: Miele Experience Centar