
Ljetni dani još su kratko pred nama pa koristimo svaku priliku za izradu delicija od sezonskog voća kao što su fine smokve, a ljubičaste torte volimo svi :).
Ako volite svježe smokve, isprobajte recept u nastavku koji stiže iz Mini Chef kuhinje.
Za koru vam je potrebno:
4 bjelanjka
100 g šećera
75 g šećera u prahu
30 g škrobnog brašna
Za kremu vam je potrebno:
4 žumanjka
4 žlice šećera
4 žlice brašna
1 i pol dcl mlijeka
1 vanilin šećer
100 g maslaca
7/8 komada slatkih smokvi
Priprema recepta za Pavlova torta sa smokvama
Nakon što ste razdvojili bjelanjke od žumanjaka, istucite ih u čvrsti snijeg postepeno dodavajući šećer.
Smanjite brzinu i dodajte žlicu po žlicu šećera u prahu te na kraju također postepeno stavite škrobno brašno.
Papirom za pečenje obložite kalup i pomoću štrcaljke s većeg otvora istiskujte smjesu po dnu i malo deblje uz rubove.
U pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva stavite biskvit i pecite 45 minuta. Pećnica neka bude lagano odškrinuta. Možete si pomoći drškom kuhače.
Žumanjke, šećer i vanilin šećer umutite mikserom te postepeno dodajte brašno. Zagrijte mlijeko dok ne provrije te maknite sa štednjaka i pomiješajte kremu. Vratite na laganu vatru i miješajte dok se krema ne zgusne.
Kada se krema ohladi umiksajte maslac koji ste narezali na listiće.
Pečene i osušene kore nadjenite kremom te posložite smokve narezane na šnite. Uživajte u okusu kasnog ljeta.
Dobar tek!