Popularni trikovi za kuhanje

Što god odlučili kuhati i kakav god recept bio postoji nekoliko trikova u kuhinji koje će jelo dovesti do savršenstva, ali i biti prv pomoć ukoliko nešto pođe krivo. U nastavku vam donosimo nekoliko trikova koje će pomoći svakoj domaćici.

Kuhanje juhe ponekad zna postati prava muka ako juha treba biti gusta, a nikako da se zgusne. Ono što će vam u tim trenucima pomoći je gotovi krumpir u prahu, kojeg malo dodate u juhu i juha će za čas biti gušća, a da se pri tome okus neće promijeniti.

Često se u receptima traži svježe začinsko bilje, ali kako ga nemate uvijek na raspolaganju pomoći vam može i ono sušeno. Bitno je samo da u taj isti recept staviti pola sušenog zaćčinskog bilja od traženog kako bi dobili okus koji se traži.

Za bogatiji okus pirjanog mesa ili juhe, jelo posolite na samom početku kuhanja. Ako stavite previše soli u juhu dodajte malo ribane mrkve ili šećera koji će spasiti stvar. Ako se ni mrkvom ili šećerom ne popravi okus, uvijek vam može poslužiti cijeli oguljeni krumpir koji samo trebate izvaditi kada juha zakipi.

Kako bi uklonili masnoću s variva ili mesne juhe, ostavite jelo da se ohladi i da se masnoća uhvati na površini, zatim višak masnoće pokupite uz pomoć hladne žlice.

Zelena salata isto tako može pomoći u uklanjanju masnoće iz jela, samo trebate listom zelene salate preći preko površine jela.

Kada vam prilikom kuhanja ostane vina nikako ga nemojte baciti, već ga ulite u kalup za led i zamrznite. Kockice leda od vina će vam pomoći kod pirjanog mesa ili juhe, gdje samo trebate ubaciti par kockica kako bi dobili bolji okus.

Previše češnjaka u jelu neutralizirajte uz pomoć peršina koji će neutralizirati okus, a previše začina će neutračizirati malo jogurta.

Kod podgrijavanja mesne juhe ili variva ostavite da polako zavrije, pa nakon što ključa 10 minuta sve bakterije će se uništiti.

Tvrdo meso će omekšati žlica currya ili žlica octa. Za ljepšu boju jela i bogatiji okus dodajte malo pive.