Recept za šparoge koji će voljeti i manja djeca

Šparoge sadrže vitamine C i E, cink, antioksidanse i beta karoten. Isto tako sadrže glutation bez kojeg ljudsko tijelo ne može normalno funkcionirati.

Kao i ostalo povrće i šparoge sadrže brojne hranjive tvari i odličan su izvor vitamina i minerala, folne kiseline, jačanja imunološkog sustava, pomažu u regulaciji šećera u krvi, sadrže visok udio proteina, vlakna, vitamina A, C, E i K i kroma te čuvaju vid i zdravlje kostiju.

Šparoge se razlikuju po dva osnovna tipa, a to je divlja ili kultivirana šparoga no kako je njihovo razdoblje branja vrlo kratko donosimo jednostavan tradicionalni recept s jajima, lagan za pripremu i ukusan i djeci.

Sastojci za recept
500 g divljih šparoga
Prstohvat soli i papra
4 jaja
Djevičansko maslinovo ulje
Limunov sok ili aromatizirani ocat

Priprema recepta:
Šparoge pripremite tako da im odrežete više od polovice peteljke te ih stavite u zakuhanu slanu vodu. Važno je napomenuti da se šparoge kuhaju u većoj količini vode, a kako bi iz njih izvukli gorčinu. Dodajte u vodu vrlo malo papra. Kuhajte ih točno 7 minuta. Jaja skuhajte da budu tvrdo kuhana te ih nakon toga raspolovite na jednake polovice. Šparoge položite na tanjur, preko njih poslažite jaja te sve začinite djevičanskim maslinovim uljem i limunovim sokom ili aromatiziranim octom, po želji.

Dobar tek!