Pečeno pile s narančom i vlascem

Užurbani tempo današnjeg života nameće nam nedostatak vremena za kvalitetnu prehranu čime narušavamo vlastito zdravlje, ali i prenosimo krive obrasce na svoju djecu.

Kvalitetna prehrana uvelike ovisi i o pomno odabranim namirnicama te njihovom porijeklu. Zato u Mini Chef kuhinji bira se Međimursko pile.

peceno-pile-1

Zdravo, tradicionalno, ukusno, lokalno i jedino na tržištu s certifikatom 100% bez antibiotika. Nedavna istraživanja pokazuju da sve više Hrvata promišlja što jede te da im je pri kupnji hrane bitna sigurnost, cijena i porijeklo. Međimurskom piletu zato pripada status da se nalazi u top 10 hrvatskih brendova.

U suradnji s Mini Chef kuhinjom donosimo recept za pečeno Međimursko pile s narančom i vlascem.

Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka za rumeno i sočno pečeno pile u kojem će uživati svi ukućani.
• 1 Međimursko pile
• 1 velika naranča
• Krupna sol, papar
• Vlasac

peceno-pile-2

Pile operite, posušite te dobro posolite krupnom soli izvana i iznutra. Možete staviti i malo svježe mljevenog papra.

Naranču prerežete na pola i stavite u unutrašnjost pileta. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te pecite 60 minuta pod poklopcem nakon čega izvadite pile i naranču koja se pekla zajedno s njim iscijedite po piletini.

Vratite u pećnicu te pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva i pecite cca 20/25 min.

Pustite da odstoji 10-ak minuta te servirajte i uživajte u sočnom i preukusnim komadima mesa.

Dobar tek!