Lagani desert iz vaše kuhinje – torta od jogurta i malina!

Vrijeme je za pravo voćno osvježenje u vrijeme velikih vrućina, a ima li boljeg načina za uživanjima u okusom ljeta od laganog, osvježavajućeg deserta?

Donosimo vam slatki recept iz Mini Chef kuhinje za tortu od jogurta u kombinaciji s malinama, koje ju čine sočnom i ukusnom. Za neodoljivu tortu od jogurta možete koristiti i drugo bobičasto voće (smrznuto ili svježe).

kolac-jogurt-maline-2

Iznenadite i vi svoju obitelj i prijatelje slastičarskim umijećem uz ovaj jednostavan recept za tortu od jogurta i malina vas čeka u nastavku:

Sastojci za recept:

2 jaja
1 čaša jogurta (mi smo koristili kefir, ali može i obični)
1 čaša šećera
1 čaša brašna
1/2 čaše griza
1/2 praška za pecivo
100 g maslaca omekšalog na sobnoj temperaturi
250 g malina
1 vanilin šećer

kolac-jogurt-maline-2

Postupak:

Razmutite jaja mikserom i postepeno dodajte šećer i jogurt te sve ostale sastojke – brašno, griz, maslac i prašak za pecivo.

Kada se svi sastojci povežu prekinite miješanje i polovicu malina lagano kuhačom umjesite u smjesu.

Ne miješajte dugo jer bi smjesa mogla postati roza. Stavite u kalup za pečenje. Preostale maline posložite na vrh te pospite vanilinim šećerom. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva cca 20 min.

Kada se ohladi, biskvit prerežite po dužini na pola i stavite jedan na drugi. Rastopite bijelu čokoladu i štrafasto prešarajte vašu tortu od malina.

Uživajte bez grižnje savjesti! Dobar tek.