Kupanjac

I konačno je osvanuo sunčan dan. Onaj pravi ljetni. Tako Ona kaže, a ja padam u nesvijest od vrućine. Sva sreća pa to najavljeno veliko kupanje nije potrajalo dugo.

Naravno, bilo je prevruće. Bar plus 40. I još k tomu napamet joj je palo da je i meni vruće. Pokazivao sam simptome sunčanice i želje da me vrati u stan na razne načine. Izvrnuo sam se na leđa što je Ona protumačila da se želim kupati u moru. Potpuno šokiran našao sam se u Njenim rukama i u taj čas u slanom i hladnom moru. Strašno! A ona je oduševljeno tepala:” Roko se kupa, Roko pliva”. Bilo me tako sram, jer cijela je plaža gledala u nas i što je najgore tepala s Njom:; “Slatkica mala ma vidi pahuljicu kako se voli kupati”, dok sam ja suludo lamatao šapicama u moru pokušavajući se domoći plaže, oštrog kamena, surove stijene. I to je bolje od ove slane vodurine.

I kada sam se konačno dokopao ručnika onda su se oko mene sjatila slatka dječica koja su me sva željela dragati. E, ali to je bio gušt. Mazuckali su me, donijeli hladne vodice, a pao je i jedan keksić. Ostao sam u tom ugodnom i sigurnom društvu dok se Ona nije sjetila konačno krenuti doma. Na putu do doma na toj surovoj vrućini glavna je tema bila takozvani dijetalni ručak. Sva sreća spomenula se i neka piletina što znači da lan i kefir ostaju za večeru. A o Domaćici koju je pojela kriomice ne želi niti govoriti, jer naravno da su čokoladni keksi bitan dio svake kvalitetne dijete, ali dobra je stvar što ću sada biti odveden u tri kruga sumanute šetnje kako istopila bar 10 kalorija…..

Vaš Roko s Hvara

Saznajte još: